Új kompakt szekrények és kis házak a Rittal-tól

Még jobb, mint az eredeti

A Rittal AE típusú kompakt szekrénycsaládja a világ legszélesebb körben használt szekrénye közel 60 éve. Ez az eredeti, és az első sorozatban gyártott kapcsolószekrény, melynek fejlesztése az elmúlt évek során is folyamatos volt és szinte minden iparágban milliós darabszámban megtalálható. Most, az új AX és KX termékekkel a Rittal újraalkotta a kompakt kapcsolószekrényeket, beleértve a kisméretű elosztókat is, és egyértelműen az egységes rendszermegoldások felé vette az irányt. A berendezésgyártók profitálni fognak azokból az új funkciókból, amelyek egyszerűsítik, felgyorsítják, rugalmasabbá és biztonságosabbá teszik a folyamataikat.

A sokféle méret, a különböző anyagváltozat, valamint a magas minőség tette az AE kompakt kapcsolószekrényt a Rittal legsikeresebb termékcsaládjává. Több mint 35 millió darabot adtak már el belőle világszerte. Ennek a sokoldalú szekrénynek a különféle típusaiból átlagosan 230 ezer darab áll azonnal a vásárlók rendelkezésére. A termék háromszorosan felületkezelt- vagy a nemesacél változata minden berendezésgyártó számára a legjobb választás, ha az elektromos alkatrészek biztonságos elhelyezése a cél. Ehhez hozzájárul még a sokféle kiépítési lehetőség, a tartozékok széles választéka, valamint a nemzetközi szabványoknak való megfelelés is.

Megváltozott piaci követelmények

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mivel az utóbbi években a piaci követelmények megváltoztak a Rittal úgy döntött, hogy portfólióját alapjaiban fejleszti tovább. A digitális átalakulás és az automatizálás jelentősen megnövelte a telepített érzékelők és aktorok mennyiségét. Ez a tendencia vezet ahhoz, hogy több komponens kerül a szekrénybe, így a fenéklemezen keresztül bevezetendő kábelek mennyisége is megnőtt. Az AX, alkalmazkodva ezekhez az igényekhez, például 35%-kal nagyobb bevezetőlemezzel rendelkezik. Ezzel egyidejűleg a szekrények beépítési sűrűsége is nő, mivel az egyes komponensek egyre kompaktabbak. A Rittal alaposan megvizsgálta ezeket és más egyéb az ügyfelek által támasztott igényeket, hogy az új kis- és kompakt kapcsolószekrényekkel ki tudják elégíteni azokat.

Egyszerűbb termék, egyszerűbb tervezés

Egy kevésbé bonyolult termék már a tervezés során is számos előnnyel jár. A Rittal ezt az új fejlesztés során is figyelembe vette. Ezért a kompakt kapcsolószekrényeknek már csak egy termékvonala van szemben a korábbi kettővel, de ez nem megy a méretválaszték vagy az alkalmazási területek sokféleségének a rovására. A kisméretű házak esetében az eddigi összesen három termékcsaládból egy lett. Az új AX szekrény váltja tehát fel az AE és CM sorozatot, a KX verzió pedig a korábbi KL, EB és BG házakat. Ez az egyszerűsítés összességében kevesebb alkatrészt jelent ezért nagyban egyszerűsíti a tervezést is.

Nagyobb sebesség a műhelyben

Az új kis- és kompakt kapcsolószekrények nemcsak a mérnöki munkát egyszerűsítik, hanem számos előnyt kínálnak a különböző gyártási folyamatokban. Ez már a szállításnál elkezdődik: minden főalkatrészt (ajtó, fenéklemez, szerelőlap) külön lehet kivenni a csomagolásból, tehát a megmunkálást nem a szekrény szétszerelésével kell kezdeni. Az összes alkatrész felületén QR kód található, így a műhelyen belüli nyomon követés lehetséges. Az ajtók, vagy bevezető lemezek hozzárendelhetőek egy projekthez vagy megrendeléshez, miután a furatokat és a kivágásokat elkészítették a megmunkáló központban. A kézzel írt címkék teljes mértékben feleslegessé válnak, ráadásul az ajtók vagy a zárak felszereléséhez sincs szükség többé szerszámra.

Változatos megoldások minden igényhez

Az új AX kompakt kapcsolószekrények és a KX kis házak bármilyen munkához az ideális kivitelt biztosítják. Ha csak néhány alkatrészt kell beépíteni, akkor a KX kis házak a megfelelőek. Az alkatrészek számától és nagyságától függően a legkülönbözőbb méretek elérhetőek mind az AX, mind a KX sorozatban. Az AX kompakt kapcsolószekrények 210 mm-től egészen 400 mm mélységig, maximum 1000 – 1400 mm-es magasságig kaphatók, mintegy 40 különböző méretben. A legtöbb modell festett acéllemez vagy nemesacél kivitelben is elérhető.

Az AX és a KX szekrények a Rittal újonnan épült haigeri gyárában készülnek. Az üzem, amely a világ legkorszerűbb kapcsolószekrény gyára, teljes mértékben megfelel az ipar 4.0 követelményeinek és teljesen automatizált folyamatokon alapszik, biztosítva ezzel a termékek állandó rendelkezésre állását. A közvetlenül a gyár szomszédságban található Global Distribution Center-rel (GDC) együtt a Rittal az „ügyféltől ügyfélig” folyamatláncot maradéktalanul automatizálja.

Az új kis- és kompakt kapcsolószekrények fejlesztésével a Rittal bizonyítja, hogy ismét a piac előtt gondolkodik és figyelembe tudja venni az ágazat változó igényeit a digitalizálás és az automatizálás terén.  Azon berendezésgyártók számára, akik a sok fejlesztésből profitálnak, új távlatok nyílnak meg a piacon hatékonyság és a rugalmasság terén.

Rittal

- Hirdetés -