Új, M 290 1kW fém 3D nyomtatóval biztosít sorozatgyártást az EOS

A müncheni székhelyű EOS 3D nyomtatógyártó bejelentette EOS M 290 1kW-os lézerporágyas fúziós (LPBF) 3D nyomtatójának megjelenését.  A 2014-ben piacra dobott EOS M 290 továbbfejlesztett, egyetlen 1 kW-os lézert tartalmazó változatát rézből és rézötvözetből készült alkatrészek sorozatgyártására tervezték – olvasható a 3dprintingindustry portálon.

Az M 290 1kW-os lézert az EOS partnercége, az AMCM fejlesztette ki, egyedi additív gyártási portfóliójának részeként. Az új 3D nyomtató – amely iránt a jelentések szerint máris élénk piaci kereslet mutatkozik – kiváltképp az űrkutatási, energiaipari és közlekedési ágazatokban lehet hasznos.

„BŐVÜL A CSALÁD!”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A díjnyertes EOS M 290-es nyomtatónk az egyik leg-szélesebb körben használt fém AM-gép a világon. Most tovább bővült a család”, mondta Monica Smith, az EOS fém termékcsaládjának menedzsere. „A piaci igényeknek köszönhetően e platformot most beillesztjük az EOS szélesebb kereskedelmi portfóliójába.”

A németországi székhelyű GBZ Mannheim GmbH & Co.KG ipari alkatrész- és szerszámgyártó már alkalmazza az új 3D nyomtatót gyártási folyamatának optimalizálása érdekében. Thomas Corell, a vállalat ügyvezető igazgatója szerint az 1 kW-os lézer lehetővé tette számukra, hogy a rézből készült induktoralkatrészeket egy darabból tervezzék és gyártsák, forrasztási pontok nélkül, ezáltal nagyobb teljesítményű, tartósabb és reprodukálhatóbb alkatrészeket lehet 3D nyomtatással előállítani.

REDUKÁLÓDNAK AZ EGY ALKATRÉSZRE JUTÓ KÖLTSÉGEK

Nem ez az első alkalom, hogy az EOS a gyártási kapacitás növelése érdekében korszerűsít egy meglévő fém 3D nyomtatót. A Formnext 2023 kiállításon a vállalat bemutatta az M 300-4 1kW-ot, az M 300-4 frissített változatát, amelyet négy 1kW-os lézerrel láttak el alumínium és réz alkatrészek gyártásához.

A 3D Printing Industrynek nyilatkozó Sebastian Becker, az EOS fémrendszerekért felelős vezetője rámutatott, hogy az M 300-4 1kW előnyei a jelentős termelékenység és versenyképes költség. „Az M 300-4 1kW 30-35 óra alatt képes 3D nyomtatni egy teljes munkafolyamatot.

Ez lehetővé teszi számunkra, hogy az egy alkatrészre jutó költségeket, beleértve az üzemeltetési költségeket, a gép amortizációját és az olyan fogyóeszközöket, mint  a gáz, redukálni tudjuk”, mondja Becker.

Vörös István, NEW technology magazin

- Hirdetés -