Új megoldások az automatizáláshoz és biztonság technikához

A KEYENCE számos termékújdonságot mutat be

Manapság az automatizált gyárak iránti kereslet nagyobb, mint valaha. Sok gyártó csökkentett human erőforrás igény mellett igyekszik szinten tartani vagy tovább növelni kibocsátását. A KEYENCE, 1974-ben alapított automaizálással foglalkozó japán vállalat mindig is az ipar élvonalába tartozott. Így nem meglepő, hogy a KEYENCE ma már jól fejlett irodahálozattal rendelkezik világszerte. Az év elején megnyitotta második magyarországi irodáját Győrben.

Az egyszerű száloptikás érzékelőktől a nagysebességű lézer jelölőkig terjedő termékkínálattal a KEYENCE nemcsak termékeket kínál ügyfeleinek, hanem teljeskörű megoldásokat is. A jelenlegi piaci igények további kielégítése érdekében a japán vállalat nemrégiben számos új terméket dobott a piacra.

Vision szenzor mesterséges intelligenciával (AI)

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az új IV2 sorozattal a KEYENCE kiküszöböli azokat a problémákat, amelyekkel a hagyományos vision szenzorok szembesülnek: környezeti fény, olajfoltok, céltárgyak elmozdulása, eltérő felületek. Ez az érzékelő, minden további felhasználói bevitel nélkül, következetesen felismeri céltárgyakat és OK/HIBÁS döntést hoz. Miután regisztrálták a jó terméket, a szenzor teljesen önállóan dolgozik, és azonnal reagál a gyártósoron esetlegesen bekövetkező változásokra.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Biztonsági reteszelő kapcsoló – robusztus kialakítás és kompakt méret

Magyarországon már számos vállalat használja a KEYENCE biztonsági termékeit, ami most egy újabb taggal bővült. A GS sorozat még jobban leegyszerűsíti a gépbiztonságot. Kompakt méretének és robusztus kialakításának köszönhetően bármilyen gyártókörnyezetben alkalmazható. Berendezésétől függően választhat reteszelő és érintésmentes típus közül. Az ajtó nyitott/zárt állapota mindkét típus esetében több irányból és nagyobb távolságból is könnyen látható a nagy és erős fényerővel rendelkező visszajelzőnek köszönhetően.

Vision rendszerek – 2D és 3D ellenőrzés

Az intuitív felhasználói felületnek köszönhetően, minden KEYENCE vision rendszert könnyű kezelni – a felhasználó tapasztalatától függetlenül is. Most a sikeres CV-X / XG-X sorozatot új megvilágítással bővítettük, amely tovább javítja a stabilitást. Az új, mintavetítést alkalmazó megvilágítás hozzáadásával a 2D és a 3D képfeldolgozás még egyszerűbbé, robusztusabbá és megbízhatóbbá vált. A világítás, a kamera és a vezérlő integrációjával az ügyfél egy teljes „Probléma mentes” megoldást kap, amely készen áll a legkülönfélébb ellenőrzések elvégzésére. Ezenkívül a KEYENCE vision rendszerek a legtöbb ipari robothoz is csatlakoztathatók. Ehhez sincs szükség szakértői ismeretekre, mivel a CV-X és az XG-X sorozat speciális kezelői felülettel rendelkezik a kamera vezérelt robotokhoz is.

A KEYENCE minden vevőnek ingyenes termékkonzultációt kínál, akár személyesen, akár videóhíváson / telefonon keresztül. A legtöbb esetben a termékeket a megrendelés napján szállítják ki. A KEYENCE ilyen módon segíti ügyfeleit abban, hogy elkerüljék gyártóüzemük szükségtelen leállását. További információ a EZEN az oldalon található.

Keyence

- Hirdetés -