Új módon is lehet jelentkezni informatikai képzési területre

Új továbbtanulási lehetőség nyílt meg az informatikai képzési terület iránt érdeklődők számára a Széchenyi István Egyetemen. A felsőoktatási törvény legutóbbi módosítása alapján a hallgató vagy volt hallgató kérheti felvételét – a központi felsőoktatási felvételi eljárásban történő részvétel nélkül, önköltséges képzésre – azonos, illetve másik felsőoktatási intézmény informatika képzési területén meghirdetett olyan szakra, amelyen az adott felsőoktatási intézmény kreditátviteli szabályai szerint legalább 30 beszámítható kreditponttal rendelkezik.

 

A jelentkezési határidő: 2022. július 31.

- Hirdetés -

A Diplomás Pályakövetési Rendszer 2019-es adatai szerint az itt végzettek 90 százaléka újra a győri egyetemet választaná.

A jelentkezők számára plusz motivációt jelenthetnek a Diplomás Pályakövetési Rendszer legfrissebb adatai, melyekből kiolvasható, hogy akik a győri egyetemen szerezték diplomájukat, átlagosan egy hónapon belül helyezkedtek el, hetekkel hamarabb, mint más magyar egyetemen végzettek. Sokatmondó, hogy informatikai-műszaki képzést elvégezve 0,4–0,8 hónap alatt jutottak álláshoz a fiatalok. Az adatokat vizsgálva szembetűnő a Széchenyin informatikai tudományterületen végzettek bruttó 550.065 forintos kezdőfizetése, ami számottevően meghaladja az országos átlagot.

A mintatantervekkel és a kreditátvitel részleteivel kiegészített jelentkezési felület ide kattinva érhető el.

Széchenyi István Egyetem

- Hirdetés -

- Hirdetés -