Új üzemcsarnokot épít a Cabero Industrial Kft. Mágocson

Több mint 700 millió forintból csaknem 3200 négyzetméteres, fémipari megmunkáló üzemcsarnokot épít az ipari hűtőberendezések és hőcserélők gyártásával foglalkozó, német tulajdonú Cabero Industrial Kft. a vállalat székhelyén, a Baranya megyei Mágocson.

A társaság MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) 340 millió forintos támogatásával várhatóan idén év végéig elkészülő beruházással központosítani tudják a vállalat lemezmegmunkálási munkafolyamatait, így csökkennek a cég szállítási költségei.

Közölték: az ingatlanberuházás mellett a cég technológiai fejlesztést eredményező fémmegmunkáló gépeket, így lamella présgépet, lézervágót szerez be, hogy növeljék a gyártási kapacitást és részben automatizálják a gyártási folyamatot.

- Hirdetés -

Az ipari hőcserélőgyártásban Európában vezető szerepet betöltő Cabero cégcsoportot 1980-ban Németországban alapított, Magyarországon 1995 óta gyártóüzemekkel jelen lévő Cabero cégcsoport leányvállalata, a Cabero Industrial Kft. 220 embert foglalkoztat két somogyi és egy baranyai telephelyén.

Az ipari hűtőberendezések és hőcserélők bérgyártását végző társaság az MTI érdeklődésére közölte: a következő bő két évben a géppark további bővítését és automatizálását tervezik a társaság kaposvári gyártóüzemében, korszerűsítenék a már meglévő mágocsi gyártóüzemet és bővíteni fogják a vállalat termékkörét, például vadhúsfeldolgozó hűtőkabinok gyártásába kezdenek.

A vállalat már rövidtávon 10-15 százalékos létszámbővítést tervez, mind a mérnökök, mind a szakmunkások és alacsonyabb képzettségű munkavállalók körében – közölte a cég.

A Cabero Industrial Kft. a társaság közlése szerint 2020-ban 1,036 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 226 millió forintos nyereséget ért el, míg egy évvel korábban 1,023 milliárd forintos bevétel mellett 42 millió forintos profitot szerzett.

MTI

Akár ez is tetszhet