Új üzemeket nyit az EV-k miatt a Ford

Dollármilliárdok befektetésével teremtenek több ezer új munkahelyet, miközben zöldítik a gyártási folyamatokat, és keresik a megoldást a használt akkumulátorcsomagok újrahasznosítására. Az Industry Weeknek nyilatkozó Bill Ford ügyvezető szerint a cég tervei „egyszerre szolgálják a bolygó megmentését és azt, hogy olyan nagyszerű elektromos járművek készüljenek, amilyeneket Amerika imádni fog”.

A Michigan állami Dearbornban székelő cég Tennessee nyugati és Kentucky középső részén hoz létre új üzemeket, 5,6, illetve 5,8 milliárd dollár értékben. Előbbiben új elektromos típusok összeszerelése, míg utóbbiban az akkumulátorcsomagok gyártása zajlik majd, tehát a Ford legalább az USA területén saját ellátóláncot akar létrehozni.

A Tennesseebe kerülő „Blue Oval City” közel 16 négyzetkilométeren épül, hatezer embernek fog munkát adni, és többek között az F-150 platós terepjáró elektromos változatát gyártják majd benne. Az ellátást a Kentuckyba tervezett üzemmel oldják meg: az SK Innovationnel társulva (közös vállalkozásuk neve BluOvalSK) ötezer dolgozót vesznek fel, hogy évente legalább 86 gigawattórányi akkumulátorkapacitást állítsanak elő.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Ford mindezzel párhuzamosan ötvenmillió dollárt fektetett a Redwood Materials startupba, ami ígéretes akkumulátor-újrahasznosító technológiák kifejlesztésén dolgozik. Az autógyár ezen felül azt ígéri, hogy felhőalapú megoldásokkal jelentősen csökkenteni fogják a gyárak karbonlábnyomát.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet
https://www.okosipar.hu/wp-admin/post.php?post=7773&action=edit#