Új villamosenergia-elosztóval bővült az MVM Csoport

Új villamosenergia-elosztóval bővült az MVM Csoport, miután lezárult az MVM Émász Áramhálózati Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlására irányuló tranzakció – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A tranzakció lezárásával az MVM Csoport biztosítja 22 ezer kilométer villamosenergia-elosztó hálózat üzemeltetését Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye több mint 400 településén, 740 ezer ügyféllel. Az MVM Csoport a közlemény szerint azért is üdvözli a bővítést, mert nem csupán új hálózattal, hanem jelentős szakértelemmel is gyarapodtak.

Hozzátették, hogy az MVM Émász Áramhálózati Kft. feladata egyebek mellett a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése, helyszíni leolvasása. A tulajdonosváltás arculatcserével is jár, és több elérhetőség is megváltozik.

Az MVM Csoport 110-nél is több vállalatból áll, és több mint 1,5 millió ügyfélnek biztosítja a villamosenergia-szolgáltatás műszaki hátterét – olvasható a közleményben. A társaság az E.on Hungária Csoporttal állapodott meg ÉMÁSZ Hálózati Kft. megvásárlásáról, amely szerdától működik MVM Émász Áramhálózati Kft. néven. A honlapjukon olvasható azon szolgáltatások listája, amelyek az átállás miatt átmenetileg nem vehetők igénybe.

MTI

Akár ez is tetszhet