Újabb ABB akvizíció, ezúttan Kínában

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében.     

Az ABB által megvásárolt termékkínálat kábelezési szerelvényeket, okosotthon rendszereket, intelligens ajtózárakat és egyéb otthoni perifériás automatizálási termékeket tartalmaz, amelyek egy licencszerződés értelmében továbbra is a Siemens márkanév alatt kerülnek majd forgalomba.

Az akvizíciónak köszönhetően az ABB 230 kínai városra kiterjedő, széleskörű értékesítési hálózathoz is hozzáférhet, míg a regionális értékesítési, gyártási és menedzsment csapatok szaktudása tovább szélesíti az ABB iparági know-how-ját és szakértelmét. A Siemens kínai szerelvény részlege 2023-ban több mint 150 millió dollár bevételt termelt, és több mint 350 alkalmazottat foglalkoztat. A részleg felvásárlása növeli az ABB árrését. A tranzakció várhatóan a következő tizenkét hónapban lezárul. A felek az akvizíció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

- Hirdetés -

„Ez az akvizíció tükrözi stratégiai céljainkat és a Kínában tervezett üzleti növekedésünk iránti elkötelezettségünket” – nyilatkozta Mike Mustapha, az ABB Energetika üzletágához tartozó Smart Buildings divíziójának vezetője. „Az új piaci csatornának és a kibővített kínálatnak köszönhetően az ABB épületautomatizálási és villamosenergia-elosztási megoldásainak teljes skáláját tudjuk kínálni, gazdagítva az ügyfelek biztonságos és megbízható intelligens épülettechnológiával kapcsolatos választási lehetőségeit.”

ABB / Okosipar.hu