Újabb Digitális Tantermet adtak át a IX. kerületben

Immár több tízezer gyerek digitális kompetenciáit fejleszti a Vodafone Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása

A IX. kerületben adta át legújabb Digitális Tantermét a Vodafone Magyarország, amely 600 diák digitális képzéséhez fog hozzájárulni. Ezzel a IX. kerületben összesen öt, országosan pedig huszonnyolc, az online és offline oktatást egyaránt lehetővé tevő Digitális Tanterem segíti mintegy 31 ezer diák és pedagógus digitális oktatásban való részvételét. A napokban átadott, legújabb tanterem a IX. kerületi önkormányzat támogatásával és beruházásával készült el, mintegy 7 millió forint értékben.

Újabb IX. kerületi tanteremben nyílik lehetőség a digitális oktatás zökkenőmentes és teljes spektrumú megvalósítására. A fővárosi kerületek, Monor, Miskolc és Jászladány Digitális tantermei után, a most átadott tanteremmel országosan összesen huszonnyolc Digitális Tanterem segíti a diákokat és a pedagógusokat, hogy mind technikai eszközök, mind tudás tekintetében alkalmassá váljanak a digitális oktatásra és a digitális kompetenciafejlesztésre. A most átadott Digitális Tanterem Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros önkormányzatának támogatásával készült el. A beruházás értéke 7 millió forint.

A Digitális Tanterem eszközök tekintetében egy interaktív táblából, a tanórán résztvevő diákok által használt eszközökből (jellemzően tabletek) és egy tanári laptopból áll, ezek mindegyike saját alkalmazásfelülettel rendelkezik. A tanóra során az eszközök összekapcsolódnak és kommunikálnak egymással. A Digitális Tanterem virtuális alapját a SEOS (Smart Education Operating System) oktatási keretszoftver adja, amely a tananyag létrehozására és a tanulói eredmények kiértékelésére alkalmas rendszer. Az egyedülálló megoldás fejlesztése alkalmazott pedagógiai módszertani megfontolások alapján történik, valamint folyamatosan követi az aktuális digitális pedagógiai igényeket. A Digitális Tanterem lehetővé teszi a pedagógusok számára, hogy az online térben készítsék elő a tananyagokat, az óravázlatokat, továbbá, hogy akár differenciált feladatokat küldhessenek ki tanulók számára. Az elvégzett feladatokat visszaküldés után a rendszer automatikusan, azonnal értékeli, így gyorsítja az ellenőrzés és a visszajelzés folyamatát, ezáltal jelentősen csökkentve az adminisztrációra és dolgozatjavításra fordított időt. Az eredményeket a rendszer egy értékelő adatbázisban tárolja, amelyek akár évekre visszamenőleg elérhetőek, így kitűnően nyomon követhető a tanulók fejlődése.

- Hirdetés -

A rendszer nagy előnye a virtuális tanterem funkció, mellyel a tanterem elérhető eszköztől, helyszíntől és platformtól függetlenül mind a diákok, mind a pedagógusok számára, így támogatva a digitális, valamint a hibrid oktatást. A Digitális Tanterem megoldást kínált többek között a koronavírus idején felmerülő új kihívásokra, amikor az iskolák bezárása gyors megoldást követelt a digitális oktatásra való átállásra. A Vodafone Digitális Tanterem megoldását bemutató kisfilm itt érhető el.

A Vodafone Magyarország segítséget kínál továbbá az intézmények számára a pedagógusok digitális képzésében. A szolgáltató képzési programja által a pedagógusok szakképzett oktatók segítségével ismerhetik meg a Digitális Tanterem eszközeit, elsajátíthatják azok használatát, valamint megismerhetik a SEOS rendszerét és az oktatás digitalizációja által kínált lehetőségeket a meglévő pedagógiai tudásukra és módszerekre építve.

A SEOS rendszer tantárgyaktól és intézményektől függetlenül képes előnyöket nyújtani a felhasználói számára – így a közoktatási intézményeken, iskolákon, óvodákon túl akár a magániskolák, nyelviskolák vagy felnőttképzéssel foglalkozó intézmények, illetve oktatással foglalkozó cégek számára is kiváló megoldás lehet a Digitális Tanterem.

„A Vodafone Magyarország nem csak a digitális oktatáshoz szükséges technológiai feltételeket biztosítja, de partnerként is jelen vagyunk, tapasztalatunkkal és szakértelmünkkel segítjük a programban részt vevő intézményeket, hogy a digitális átállás zökkenőmentes legyen. A pedagógusok így az okoseszközökben rejlő összes lehetőséget valóban ki tudják használni. Nagy öröm látni, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a megoldás iránt, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a most átadott tanterem országosan már a huszonnyolcadik – ami egyúttal azt is jelenti, hogy 31 ezer diák és pedagógus élvezheti a Digitális Tanterem kínálta előnyöket” – mondta Dobó Mátyás, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese.

„A magyar oktatásügynek igazán van hova fejlődnie, amiben fontos szerepe van a XXI. századi technika használatának is. Örömmel tölt el, hogy kerületünkben az elmúlt időszakban több fontos lépés is történt ebbe az irányba.” – mondta Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere.

Mindenkinek elviszik a digitális világ kínálta lehetőségeket

A Vodafone Magyarország elkötelezett a digitális oktatás fejlesztése mellett, így a szolgáltató célja a lehető legtöbb szakmai támogatást nyújtani az iskolák és pedagógusok számára különböző módszerekkel. Ezt a cél szolgálja a Vodafone Alapítvány e-learning rendszere, amin keresztül a pedagógusok elvégezhetik az E-skola, 30 órás akkreditált tanár-továbbképzési programot, valamint a NetGuru, internetbiztonsági képzést is.

  • Vodafone

- Hirdetés -

- Hirdetés -