Újraindul a magyar autóipar

Éledezik az autóipar, amely a koronavírus-járvány miatt hibernálódott. Magyarország legmeghatározóbb gyártóinál megkezdődött, vagy a közeljövőben elindul a termelés.  

A globálisan terjedő vírus már eleve nehéz helyzetben találta az autóipar szereplőit, amely számos kihívással küzdött. A járvány pedig rengeteg új problémát okozott, a gépjárműeladások visszaestek, a beszállítási lánc megszakadt, illetve a dolgozók egészségi állapotának védelmében radikális intézkedéseket hoztak a gyártók. Mondani sem kell, soha nem látott állapot uralkodott el az iparágban. 

Audi 

- Hirdetés -

Április 14-én az Audi Hungária Zrt. Győrben már részlegesen újraindította a motorgyárat, ám a járműgyárban továbbra is áll a munka. A termelés lépcsőzetesen fog beindulni, a munkatársak egészségének fokozott szem előtt tartásával. 

Suzuki 

A Magyar Suzuki Zrt. minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, az esztergomi gyár ily módon felvértezve készen áll a termelés újraindítására. A vállalat folyamatosan elemzi a piacokat, a kormányzati intézkedéseket, és ezeket figyelembe véve hetente mérlegelik az újraindulás időpontját, ami 2020. április 27-én várható. 

Opel 

Az Opel Szentgotthárd szintén készen áll a termelés elindítására. A vállalat szigorított egészségvédelmi intézkedések bevezetését követően döntött erről. Az időpont még itt sem biztos, nagyban függ az autópiaci helyzet alakulásától és az esetlegese további korlátozó intézkedésektől. A magas szintű védelmet nyújtó és a hivatalos előírásoknak megfelelő egészségvédelmi intézkedések bevezetése után kezdődhet meg a termelés újraindítása. 

A kínai autógyárak 90%-a már megkezdte a működését, ami optimizmusra adhat okot. Ám szakértők szerint a debreceni BMW-gyár átadásának, illetve a kecskeméti Mercedes-gyár bővítésének időpontja későbbre csúszik. 

 NEW technology magazin

- Hirdetés -

- Hirdetés -