Univerzális és tanítható alkatrészadagoló robotcellát fejleszt az NTcom Kft.

Ipari látórendszerrel ellátott, gyorsan tanítható univerzális alkatrészadagoló berendezés kifejlesztésén dolgozik az ipari automatizálással foglalkozó NTcom Kft. A csaknem 350 millió forintos beruházásra 224 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a cég a Széchenyi Terv Plusz program gazdaságfejlesztő és innovációs pályázatán – tájékoztatta az NTcom Kft. az MTI-t.

A tervek szerint a 2025-ben befejeződő projekt célja egy olyan robotcella kifejlesztése, amely jelentősen leegyszerűsíti a gyártósorok összeállítási és üzembe állítási feladatait. A robotizált gyártó- és összeszerelősorok nélkülözhetetlen elemei az alkatrészadagoló modulok – írták.

Tájékoztatásuk szerint a jelenlegi alkatrészadagoló cellák többnyire termékspecifikusak, ezzel szemben az ő berendezésüket egy egygombos tanítórendszer segítségével az adott helyszínen bárki be tudja majd tanítani, üzembe tudja helyezni, így az alkatrészadagolási igények gyorsabban és költséghatékonyabban alakíthatók ki.

- Hirdetés -

Az ipari robotok és célgépek karbantartásával, telepítésével valamint tervezésével foglalkozó cég szerint világszerte növekszik az igény az ömlesztett alkatrészek adagolását végző egyszerű, olcsó és gyorsan üzembe állítható robotcellák iránt. Az új rendszert elsősorban a magyar, illetve a német és a cseh piacon kívánják majd értékesíteni.

A Fejér vármegyei cég a fejlesztést a móri telephelyén végzi, ahol 16 főt foglalkoztatnak.

MTI / Okosipar.hu