Vágás határok nélkül: áttörés a nagyméretű fémszerkezetek precíz vágásában

Szponzorált tartalom

Többé nem jelent problémát a nehezen kezelhető fémprofilok precíziós vágása a gyártó vállalatok számára. A Vass Acélcsarnok Kft. legújabb csőlézer vágógépe végre megoldást kínál a nagy átmérőjű csövek, zártszelvények és profilok vágására.

- Hirdetés -

Forrás: Vasslaser

A Vass Acélcsarnok Kft. közel 4 évtizedes alapítása óta az acélszerkezetek gyártásában és fémmegmunkálásban szerzett komplex tapasztalatot. A cég legújabb Jumbo LT24 típusú automata csőlézer vágógépével olyan magas minőségű darabolási szolgáltatást tud biztosítani, amelyek a feldolgozandó anyagok tulajdonságai miatt korábban nehezen voltak elvégezhetők. A Jumbo LT24 csőlézer vágógép akár 300 kg/m súlyú, 20 mm vastagságú, 12 méter hosszú, és 610 mm átmérőjű csöveket és fémprofilokat is gyorsan és tökéletes precizitással darabol, és egyetlen művelet helyettesíti a méretre vágást, sorjázást, lyukasztást, fúrást és marást. Az egyedülálló 3D vágófej technológiának köszönhetően a furatok és menetvágások tökéletesen illeszkednek egymáshoz, kiküszöbölve az összeillesztési problémákat és garantálva a minimális tűréshatáron belüli gyártást.

Forrás: Vasslaser

A nagyobb méretű és teherbírású gépek, mint az építőipari gépek, mezőgazdasági gépek, vagy a nagy teljesítményű ipari berendezések gyártásakor ez a csőlézeres vágás lehetővé teszi a nagy szilárdságú acélcsövek és profilok, de a bonyolult geometriájú vagy kör keresztmetszetű idomok pontos és tiszta vágását, legyen szó akár szénacélról, rozsdamentes acélról vagy alumínium ötvözetekről.

VASS LASER technológiai előnye nem csupán a nagyméretű projektek megvalósításában nyilvánul meg. A vállalat precíziós 3D-s vágófejű plazmavágó gépe tökéletesen alkalmas arra, hogy akár 3000 mm x 6000 mm méretű fémlemezekből alkatrészeket kivágjon. Bármilyen lemezalkatrész fúró, maró vagy menetvágó műveletét elvégzi, ± 0.05 mm pontossággal.

Csatolmány:

©Pesthy Márton

 

A cég 2023-ban a GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2021-00010 projekt keretében vásárolta meg a Jumbo LT24 típusú automata csőlézer és a WPS-3006 3D-s plazma vágógépet. A gyártástechnológia fejlesztésével termelésük nagymértékű növekedést tud produkálni (160 t-ról 600 t-ra/hó). A feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 406.500.000 Ft. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

Vass Acélcsarnok Kft.
8154 Polgárdi-Bálintmajor
Tel.: +36 22 502 090
Email: info@vasslaser.hu
www.vasslaser.hu