Vegyesvállalatot alapít az LG és a Magna

Tranzakciós megállapodást kötött egymással az LG Electronics (LG) és a Magna International Inc. (Magna), amelynek értelmében a felek egy vegyesvállalatot hoznak létre. Az LG Magna e-Powertrain néven létrejövő új cég székhelye a dél-koreai Incheonban lesz, irányítását pedig egy tapasztalt menedzsment fogja ellátni.

Az új vállalatot Cheong Won-suk vezérigazgató vezeti majd, aki 20 éve dolgozik az LG-nél, legutóbb pedig az LG Vehicle component Solutions Company zöld üzletágának alelnöke és vezetője volt. Az LG-hez való csatlakozása előtt Cheong közel egy évtizedet töltött a Daewoo Motors kutatás-fejlesztési részlegénél.

Javier Perez, aki 2016 óta dolgozik a Magnánál, az új vállalat vezérigazgató-helyettese lesz, és ő felel majd a közös vállalat napi működésének felügyeletéért. Perez közel 25 éves autóipari gyártási és minőségellenőrzési tapasztalattal érkezik az LG Magna e-Powertrain vezetőségébe, amelyből 18 évet Ázsiában töltött el.

- Hirdetés -

A vegyesvállalat létrehozása egyesíti a Magna erejét az elektromos hajtásrendszerek és a világszínvonalú autóipari gyártás terén, valamint az LG szakértelmét az elektromos motorok és inverterek alkatrészfejlesztésében. Az LG Magna e-Powertrain vezetői csapatának bejelentése kulcsfontosságú mérföldkő a közös vállalat számára, amely villanymotorokat, invertereket és fedélzeti töltőket, valamint egyes autógyártók részére elektromos meghajtási rendszereket fog gyártani.

Az LG Magna e-Powertrain működése során létrejövő tervezési, mérnöki és gyártási szinergiák várhatóan mindkét vállalat számára lehetővé teszik majd, hogy gyorsan reagáljanak a piaci trendekre, és kihasználják a járművek villamosítása felé történő globális elmozdulást. Az új vállalat olyan hajtáslánc-alkatrészeket fog fejleszteni, amelyek skálázható portfóliót kínálnak az autógyártóknak; legyen szó a villamosítást és a funkcionalitást lehetővé tevő átfogó megoldásokról, vagy az intelligens operációs szoftverek és vezérlések új elektromos hajtásrendszerekbe való integrálásáról.

„A Magna-val való partnerség révén az LG növelheti globális termelését, és újabb üzleti lehetőségeket teremthet, valamint szinergiákat kínálhat a beszerzés és a technológiai innováció terén” — mondta Cheong vezérigazgató. „Az integrált és együttműködő megközelítés várhatóan gyorsan eredményt hoz majd az ügyfelek számára, és sikeresen kihasználja az elektromos hajtásláncok világpiacának gyors növekedését.”

„A villanymotorok, inverterek és elektromos meghajtási rendszerek piaca 2030-ig várhatóan jelentősen növekedni fog. Közös vállalatunk a Magna és az LG szakértőit összehozva világszínvonalú elektromos megoldások portfólióját kínálja majd” — mondta Perez vezérigazgató-helyettes. „A már létező technológiák, mérnöki képességek és globális lábnyomok felhasználása révén az LG Magna e-Powertrain olyan fejlesztéseket kíván lehetővé tenni, amelyek segítik az autógyártókat a teljes járműkínálatuk villamosításához szükséges legnagyobb kihívások részleges leküzdésében.”

Az LG Magna e-Powertrain több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztat majd az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Kínában.

LG

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet