- Hirdetés -

- Hirdetés -

Visszaestek a német feldolgozóipari megrendelések áprilisban

A várt növekedés helyett csökkentek áprilisban a német feldolgozóipari megrendelések a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis hétfői jelentése alapján.

Áprilisban 0,2 százalékkal csökkentek a német feldolgozóipar megrendelései az előző havihoz képest, a várt 1,0 százalékos növekedés helyett. Márciusban 3,9 százalékos volt a havi növekedés.

A megrendelések áprilisi csökkenését a beszállítói láncban jelentkező fennakadásoknak tulajdonítja a Destatis. Különösen nagy hatással volt az áprilisi adatok alakulására a Szuezi-csatornán április elején bekövetkezett, a nemzetközi tengeri teherforgalmat megbénító hajóbaleset.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az egy évvel korábbihoz képest 78,9 százalékkal álltak magasabban áprilisban az alacsony bázis miatt, márciusban pedig 29,2 százalékkal haladták meg az előző évit a német feldolgozóipari megrendelések. Tavaly áprilisban ugyanis az előző havihoz képest 26,2 százalékkal estek vissza a megrendelések a német feldolgozóiparban a vírusjárvány következtében, előtte pedig márciusban 15,0 százalékos volt a megrendelések havi csökkenése.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások által nem érintett utolsó hónappal, 2020 februárjával összevetve a német feldolgozóipari megrendelései 9,9 százalékkal álltak magasabban az idén áprilisban.

Áprilisban a belföldi megrendelések 4,3 százalékkal csökkentek, a külföldi megrendelések pedig 2,7 százalékkal emelkedtek. A külföldi megrendeléseken belül az euróövezeti megrendelések 0,7 százalékkal emelkedtek, míg a többi országból 3,8 százalékkal.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2021/06/PD21_262_421.html

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet