- Hirdetés -

- Hirdetés -

Vontatási kínálatának bővítéséhez az ABB felvásárolja a PowerTech Convertert

Az ABB bejelentette, hogy felvásárolja a PowerTech Converter (PTC) vállalatot, amely a könnyű vasúti járművek (LRV) és metrók kiegészítő áramátalakítóinak vezető beszállítója. Az akvizíció fontos része az ABB Motion külső növekedési stratégiájának.

Az RCP tulajdonában lévő PTC székhelye Berlinben, Németországban található, további telephelyei pedig Holzkirchenben, Németországban és Mount Olive-ban, az Egyesült Államokban vannak. A mintegy 280 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás 2021-ben körülbelül 60 millió eurós bevételt ért el. A tranzakció pénzügyi feltételeit nem hozták nyilvánosságra, és az ügylet várhatóan 2022 negyedik negyedévében zárul le, az illetékes szabályozó és antitröszt hatóságok engedélyétől függően.

„Az akvizíció révén az ABB bővíti erős jelenlétét a vasúti szegmensben, és jobb pozícióba kerül ahhoz, hogy kihasználja a növekedési lehetőségeket, melyek a fenntartható közlekedési megoldások iránti egyre növekvő ipari keresletből adódnak” – mondta Tarak Mehta, az ABB Motion elnöke.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„Izgatottan várjuk, hogy az ABB globális csapatában üdvözölhessük a PTC-t, örömmel támogatjuk az innovációjukat és növekedési útjukat. A PTC fejlett portfóliója, amely magában foglalja a szilícium-karbid (SiC) technológiával rendelkező PowerBriX-et, nagymértékben kiegészíti saját kínálatunkat, és lehetővé teszi a Vontatási üzletágunk számára, hogy a piacon a kiegészítő áramátalakítók egyik legátfogóbb választékát kínálja ügyfeleinek. Emellett a jövőben az ABB és a PTC közös erőfeszítései eredményeként az ügyfelek további technológiákból is profitálhatnak majd, amelyek az innovációra és az energiahatékonyabb megoldások fejlesztésére irányulnak” – mondta Edgar Keller, az ABB Vontatási divíziójának elnöke.

A kiegészítő átalakítók minden vasúti jármű alapvető részét képezik, mivel az utasok kényelmét elősegítő létfontosságú rendszerekhez szükséges energiát szolgáltatják, mint például a HVAC rendszer, a világítás, a biztonsági berendezések, az ajtók, valamint a jármű akkumulátorainak töltése.

ABB

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet