- Hirdetés -

- Hirdetés -

Zöldre vált a Jungheinrich

Fenntarthatóság kívül-belül

A Jungheinrich valamennyi németországi telephelye – köztük a vállalat hat gyára – kizárólag környezetbarát villamos energiával működik már közel egy éve. A külföldi telephelyek és gyárak átállása zöld áramra folyamatosan zajlik. A Jungheinrich ugyanakkor elkezdett saját napenergiát is termelni, ehhez pedig fokozatosan szereli fel telephelyeit napelemes rendszerekkel. A konszern a megújuló villamos energiára történő váltással egyedül Németországban mintegy 15.500 tonna széndioxiddal csökkentette éves üvegházhatású gázkibocsátásának mennyiségét, így újabb lépést tett a klímasemlegesség felé.

A Jungheinrich a fenntarthatóságot helyezte vállalati tevékenységének középpontjába, melynek eléréséhez ambiciózus célokat tűzött ki. A klímasemlegesség elérése ezen célok között található. A valamennyi németországi telephelyet érintő, már környezetbarát villamos energiára történő átállással a konszern nagy lépést tett meg a fenti cél elérése felé. „Az éghajlatváltozás napjaink egyik legsürgetőbb problémája. Mi a Jungheinrichnél azt a célt tűztük ki, hogy vezető szerepet vállalunk a globális felmelegedés elleni küzdelemben. Azzal, hogy az áramellátásban átálltunk a megújuló energiahordozókra, nagymértékben hozzájárulunk a fenntarthatósághoz”, nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, az Igazgatótanács elnöke.

Következő lépésként a Jungheinrich a külföldi telephelyek átállítását végzi folyamatosan környezetbarát elektromos energiára. A konszern ezzel egyidejűleg elkezdte telephelyeit felszerelni napelemes rendszerekkel annak érdekében, hogy saját maga termeljen környezetbarát megújuló energiát. A Jungheinrich maga működteti első ilyen berendezését a bajorországi Moosburgban álló gyárépületének tetején. A konszern hamburgi központját évvégén szerelték fel napelemekkel. További projektek tervezése más telephelyekre jelenleg is folyamatban van, ezek megvalósulása a jövőben várható.

- Hirdetés -

A 2019. üzleti évben a Jungheinrich gyárai és telephelyei Németországban összesen mintegy 45.600.000 kilowattóra villamos energiát használtak fel. Azzal, hogy fosszilis energiaforrásokból, így barna- és kőszénből vagy földgázból nyert villamos energiát egyáltalán nem használ a vállalat, most az áramfelhasználáshoz kapcsolódó kibocsátásait Németországban nullára tudja csökkenti. A hagyományos forrásokból előállított villamos energiával összehasonlítva a Jungheinrich éves szinten 15.500 tonna CO2-t takarít meg. Összehasonlításképpen: több mint 1.800 labdarúgó pálya nagyságú vegyes erdőre lenne szükség ahhoz, hogy egy ilyen mennyiségű, már kibocsátott szén-dioxidot egy év alatt ismét ki lehessen vonni a légkörből. A villamosenergia-fogyasztás következtében a Jungheinrich által világszerte okozott szén-dioxid kibocsátás 69%-a eddig Németországból származott. A megújuló energiaforrásokra való áttéréssel szerte a német szövetségi államban a vállalatcsoport jelentősen csökkenti globális ökológiai lábnyomát is.

A Jungheinrich által gyártott targoncák termék-ökomérlege is javul azzal, hogy a gyártás átáll környezetbarát villamos áramra.  Egy Jungheinrich elektromos targonca által az életciklus során felhasznált energiának mintegy 11 százaléka esik a gyártásra. „Termékeinkért mi nem a gyártás során kezdünk el felelősséget érezni, hanem már jóval azelőtt. Célunk, hogy a Jungheinrich fenntartható szállítási láncokat alakítson ki. Ennek részét képezi az energiabeszerzés is. Ilyen módon ügyfeleink, dolgozóink, részvényeseink és üzleti partnereink – de a társadalom – számára is fenntartható értékeket hozunk létre”, mondta el Dr. Brzoska.

A vállalat jó úton halad, hiszen 2022 elején elnyerte az EcoVadis platina minősítését, mellyel a világ leginkább fenntartható vállalatainak „Top 1%”-ba tartozik. Az EcoVadis a platina minősítést elsősorban a környezetvédelem, a munka és az emberi jogok, valamint a fenntartható beszerzés terén hozott intenzív fenntarthatósági intézkedésekért nyerte el a  Jungheinrich.

 

Jungheinrich

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet