- Hirdetés -

- Hirdetés -

Nehézsúlyú targonca rakodógép

A Hyster nem kis bejelentést tett a közelmúltban: egy nehézsúlyú targoncát mutattak be, amely egyszerűsíti a termékek be- és kirakodásának idő- és munkaigényes folyamatát, számol be a hírről az industrytoday.com.

A Hyster vállalat bemutatta a lapos emelős nehézsúlyú targoncáját, amelynek célja, hogy helyettesítse a lapos és egyedi alakú termékek kézi be- és kipakolását, ami eddig rendkívül idő- és energiaigényes művelet volt. A Hyster T7ZAC Heavyweight Handler egy olyan különleges, lapos platformot használ, amely becsúsztatható a tárgyak alá egy hosszú, billenő hátsó támasztékkal együtt. Így a termékeket könnyedén felveszi, és biztonságosan szállítja.

„Legyen szó bútorforgalmazó központról, akár különböző kisraktári folyamatokról vagy otthoni használatról, a nagyméretű, robusztus, szabálytalan alakú tárgyak kezelésére egyre nagyobb az igény. A fogyasztók egyre inkább az elektronikus kereskedelem felé fordulnak, terjedelmes és lapos csomagolású termékeket vásárolnak, például különböző háztartási készülékeket és bútorokat” – magyarázza Jennifer Meyers, a Hyster vállalat márkamenedzsere. „Ezzel a nehézsúlyú rakodógéppel az a célunk, hogy alternatívát nyújtsunk a különböző méretű, súlyú és alakú termékek szállítására. Ezzel csökkentjük a fizikai terhelés által okozott sérülések kockázatát, emellett pedig növeljük a termelékenységet és a költségmegtakarítást.”

A tárgyak kézi emelésével és mozgatásával összehasonlítva időt és energiát takarít meg a felhasználó. A nehézsúlyú rakodó targoncának hatalmas előnyei vannak, ugyanis 50 százalékkal csökkenti a kirakodási időt, mindemellett 40 százalékkal alacsonyabbá válhat a munkaigény is.

A szállítás során a járműben tárolt termékekhez a hozzáférés sokszor nehézkes lehet, ám a kézi rakodógépet kifejezetten erre a területre fejlesztették ki, a hagyományos targoncákkal szemben. A nehézsúlyú kezelőgépet ezekben a helyzetekben magabiztosan alkalmazhatják, könnyen lehet vele manőverezni, illetve hatékonyan hozzáfér akár az ékelt vagy kiegyensúlyozatlan termékekhez is.

Némethi Botond, NEW technology

Akár ez is tetszhet