NEWtechtalk podcast: nincs amerikai álom véres verejték nélkül

A NEWtechtalk legújabb epizódjában egy egészen elképesztő tengerentúli sikertörténet jön, és persze annak receptje is, hogy hogyan tud egy CNC-üzem olyan ügyfeleket megfogni, mint az amerikai hadsereg, a NASA, a Boeing, a Northrop Grumman, a Lockheed Martin, a Spirit Aerosystems, a Raytheon, a Virgin Galactic, a Blue Origin, a GM, a Tesla vagy a SpaceX. A Los Angeles-i Delta Machine Company MAGYAR tulajdonosa új szintre emelte a fémmegmunkálást: olyan bonyolult megrendeléseket is képes teljesíteni, amilyeneket mindenki más visszadob, ráadásul automatizálással, robotikai megoldásokkal és a dolgozók képzésének támogatásával acélszilárdan őrzi pozícióját a legjobbak között.

Garaczi János és a Delta Machine (avagy egy 3.500 négyzetméteren is mindössze 17 emberrel működő gyár) története bővebben sok-sok fotóval a NEWtechnology magazin áprilisi Szerszámvilág mellékletében! OLVASD EL ITT DIGITÁLISAN ÉS INGYENESEN!

Precíziós fémalkatrészek – akár titánból – sorjázás és különösebb utómunka nélkül, gyorsan, pontosan, nagy mennyiségben. Garaczi János cégvezető 22 éve él az Egyesült Államokban, 2016-ban vette át a Delta Machine-t (annak szintén magyar alapítójától), és azóta megtízszerezte az üzemterületet, majd az amerikai hadiipar talán legfontosabb beszállítója lett.

- Hirdetés -

Az USA mellett vannak céljai hazánkban is, de kendőzetlenül kifejti, hogy milyen – egyébként kezelhető – gondok akadályozzák, hogy gyárat alapítson itthon. Bár csak ritkán jut haza, ki nem hagyná kedvenc kecskeméti kávézóját, és azt a lehetőséget, hogy a műszaki felsőoktatásnak adjon tanácsokat, csupán azért, mert tiszteli egykori iskoláit, amelyek nemhogy versenyképessé tették, hanem magasan az amerikai pályatársak fölé helyezték.

Tudás = siker, és ebben hazánknak még mindig lehet keresnivalója a világban, de ehhez nagyon sokat kell fejlődni – az üzleti és munkamorál szempontjából is, hiszen szorgalom és bizalom nélkül a gazdaság sem pörög.

Ezúttal az van, hogy aki TUDJA, AZ tanítja! A különleges, exkluzív sztoriért cserébe reméljük, ezúttal elnézed a kissé gyengébb hangminőséget, de hiába, na: 10.000 kilométerről, János Los Angeles-i műhelyéből jött a jel, videó chat alkalmazásban:

vagy

Gábor János, NEWtechtalk

- Hirdetés -