Közösen fejleszt AI önvezető technológiát az ARM és a Nuro

A tőzsdén egyre sikeresebb chipgyártó ARM az autóipari processzortechnológiát fejlesztő Nuro startuppal jelentett be együttműködést, ami mindkét vállalat számára öles lépés a mobilitási piac önvezető szegmensében. A szerződés alapján mesterséges intelligenciát alkalmazó, vezető nélküli járműtechnológiát szeretnének közösen alkotni – írja az eeNews.

A többéves együttműködés során az ARM az ún. Automotive Enhanced (AE) technológiájával, míg a Nuro a Nuro Driver integrált autonóm vezetési rendszerével, illetve annak egyedi fejlesztésű érzékelő és számítási hardverével járul hozzá az AI-first vezető nélküli járművek tervezéséhez. Az AI-first jelleg azt jelenti, hogy a Nuro Driver érzékelési és viselkedési képességei az adatokból tanulnak, hogy a valós világ árnyalatait megragadják, és természetes, biztonságos vezetési élményt nyújtsanak.

„Mindig is az volt a célunk, hogy az autonóm technológia előnyeit minél több ember számára elérhetővé tegyük. A Nuro Driver következő generációjának Armra történő építése azt jelzi, hogy haladunk ennek a célnak a megvalósítása felé” – mondta Andrew Clare, a Nuro műszaki igazgatója. „Az AI-first megközelítésünkhöz a lehető legjobb számítási teljesítményre van szükség – kivételes energiahatékonysággal párosulva, és az Arm ebben a kombinációban kiválóan teljesít.”

- Hirdetés -

„Ahol van mesterséges intelligencia, ott van ARM – és most az AI-forradalom az autonóm szektorban is paradigmaváltó lépéseket hoz” – fűzte hozzá Dipti Vachani, az ARM SVP és GM Automotive Line of Business részlegének vezetője. „Olyan élvonalbeli, biztonságot nyújtó számítási platformokat szállítunk, amelyekbe az alapoktól kezdve AI-képességeket építünk, lehetővé téve, hogy ez a technológia több alkalmazáson és szolgáltatónál is skálázható legyen. Az olyan hosszú távú stratégiai együttműködések, mint amilyen az Arm és a Nuro között létrejött, felgyorsítják az utazást az autonóm jövő felé.”

Gábor János, NEW technology