- Hirdetés -

- Hirdetés -

Új megoldásokat mutatott be az Enlit 2022-n a Schneider Electric

Gyakorlati és fenntartható megoldásokat kínálnak Európa rövid és hosszú távú energetikai kihívásaira a Schneider Electric új fejlesztései és kísérleti projektjei, amelyeket az „Enlit Europe 2022” konferencián mutattak be. A digitalizáció kulcsszerepet játszik az európai energiabiztonság megteremtésében, illetve a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az Enlit Europe az energiaszektor meghatározó eseménye, amit idén Frankfurtban november 29. és december 1. között tartottak. A kiállításon mintegy 700 kiállító és 15 ezer látogató vett részt, és 500 előadó osztotta meg gondolatait az energiaszektor jelenéről és jövőjéről.

Több olyan új technológiát jelentett be a Schneider Electric, az energiamenedzsment és az ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, amelyek megoldást kínálnak a megújuló energiatermelés, a villamos hálózatok üzemeltetése, valamint a hagyományos energiahordozók használata kapcsán jelentkező kihívásokra.

Az Enlit Europe 2022 konferencián bemutatott új energetikai technológiák és legújabb projektjei gyakorlati és fenntartható megoldást kínálnak Európa rövid és hosszú távú energetikai problémáira. A Schneider Electric portfóliójának legújabb kiegészítői a kis, közepes és nagy közműszolgáltatók, valamint a villamoshálózat termelési és keresleti oldalán működő energiapiaci szereplők számára egyaránt jelentős segítséget nyújthatnak.

- Hirdetés -

„Röviden összefoglalva két számottevő, egyidejűleg jelentkező energetikai kihívással állunk szemben. Az első az energiaválság, amelynek megoldását az energiabiztonság megteremtése jelenti, különösen Európában. A második az éghajlatváltozás, amit az energiatermelés és -elosztás dekarbonizációjával lehet megoldani. Az energetikai döntéseknek és beruházásoknak mindkét kihívásra választ kell adniuk, és ezt a digitalizáció teszi lehetővé, ezért ma az összes energiaipari szereplőnek erre kell összpontosítania” – hangsúlyozta Frederic Godemel, a Schneider Electric Power Systems & Services üzletágért felelős ügyvezető alelnöke.

A digitalizáció egy olyan tényező, ami biztosítja az üzletmenet folytonosságát és lehetővé teszi az energetikai átállást valamennyi energiaipari szereplő számára. Ide tartoznak az elosztóhálózat-üzemeltetők is, amelyek központi szerepet töltenek be a dekarbonizált energiapiacon azáltal, hogy lehetővé teszik az energiaátmenetet a kínálati és a keresleti oldalon egyaránt.

A kínálati oldalon a hangsúly továbbra is az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó villamosenergia-termelés fokozásán és a megújuló forrásból származó energia villamoshálózatokba történő integrációján van. A keresleti oldalon a cél az iparban, az épületekben és a mobilitásban zajló forradalmi változások elősegítése, például kiterjedt e-mobilitási infrastruktúra kialakításával és az ipari folyamatoknak a fosszilis tüzelőanyagokról a villamos energiára való átállításával.

A Schneider Electric új ajánlatai és projektbejelentései az energiabiztonság és a dekarbonizáció kettős kihívását egyaránt kezelik, a megoldások fenntarthatóságuk, rugalmasságuk, megbízhatóságuk, valamint hatékonyságuk révén lehetővé teszik az energiaátállást és a nettó zéró jövőt.

Az új megoldások közé tartozik az EcoStruxure for Renewables alkalmazás, amely zökkenőmentesen terjeszti ki a digitális iker technológiát a tervezési és mérnöki szakaszból a megújuló energiát hasznosító létesítmények üzemeltetési és karbantartási szakaszába. A rendszert a megújulóenergia-projekteket fejlesztő vállalatok számára tervezték, beleértve a napenergiát, a szélerőműveket és a tárolást vegyítő hibrid projekteket is.

Az EcoStruxure Grid Operation egy skálázható, jövőtálló szoftvermegoldás, amelyet kimondottan a kis- és közepes méretű közműszolgáltatók igényeihez igazítottak, segít maximalizálni a megbízhatóságot, a rugalmasságot és az üzemeltetési hatékonyságot, könnyen telepíthető és karbantartható, ugyanakkor jó alapot termet a fejlett elosztásirányítás kialakításához.

Az új technológiák alkalmazására vonatkozó együttműködésekre jó példa az AirSeT tiszta levegős középfeszültségű kapcsolóberendezés-technológia két fontos kísérleti projektje, amelyek már élesben működnek Dél-Németországban.

Schneider Electric

Akár ez is tetszhet