A Siemens gazdagítja a Széchenyi István Egyetem eszközparkját

A kiváló partnerkapcsolat szimbólumaként nagy értékű adománycsomaggal támogatta a győri Széchenyi István Egyetem oktatási tevékenységét a Siemens Zrt. A felajánlásnak köszönhetően a legmodernebb, programozható logikai vezérlő (PLC) oktatócsomaggal, Field PG programozó készülékkel, illetve az egyetem laboratóriumában kutatás-fejlesztésre is használható hajtásrendszerrel és szervomotorral gazdagodott a győri universitas, ezáltal a hallgatók és az oktatók.

„A Siemens Zrt. számára rendkívül fontos a Széchenyi István Egyetem oktatási tevékenységének támogatása, a mérnökutánpótlás legfrissebb gyakorlati tudással való felvértezése. Örömmel mondhatom, hogy számos e falak között képzett, kiváló kollégánk dolgozik a vállalatnál. Ez nem véletlen, hiszen számunkra könnyebbség, ha a frissdiplomás szakemberek úgy veszik fel a munkát a Siemensnél, hogy ismerik és használni is tudják modern eszközbázisunkat, amivel már az egyetemen megismerkedhettek” – hangsúlyozta a partnerkapcsolat kölcsönös előnyeit az átadás-átvétel alkalmából tartott ünnepi beszédében Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. divízióigazgatója.

Dr. Szauter Ferenc, a Járműipari Kutatóközpont vezetője kiemelte, amikor az ehhez hasonló együttműködések révén gyakorlatban használatos, modern eszközökkel gazdagodnak a képzések, az igazán motiváló a hallgatóik és a kutatóik számára. „Egyúttal ez a jó kapcsolat – különösen ebben a társadalmilag-gazdaságilag is nehéz időszakban jelentősen hozzájárul az egyetem versenyképességének növeléséhez” – mutatott rá a központvezető.

- Hirdetés -

A szerdai ünnepségen a Széchenyi István Egyetem és az ipar digitalizációjában vezető szerepet betöltő Siemens Zrt. képviselői további együttműködési lehetőségeket helyeztek kilátásba.

A Siemens hosszú évek óta támogatja a hazai mérnökképzést. Ennek keretében kezdeményezte az adományozást a Siemens Zrt. Digital Industries és Corporate Technologies divízióinak közös támogatásával a vállalat győri kirendeltsége azért, hogy a hallgatók tanulmányaik során lehetőséget kapjanak a legmodernebb automatizálási eszközök előnyeinek megismerésére és gyakorlati feladatok során történő használatukra, s ezáltal a munkaerőpiacra kikerülve képesek legyenek a leginnovatívabb technológiák alkalmazására.

Széchenyi Egyetem