- Hirdetés -

- Hirdetés -

Automatikus mérőfej-csere költséghatékonyan

Az automatikus mérőfej-csere költséghatékony manuális alternatívát kínál a gyártók számára, amivel gyorsan és könnyedén növelhetik a vizsgálatok rugalmasságát

A Hexagon Manufacturing Intelligence részlege bejelentette a manuális alkalmazás-váltó  (MAC) piacra kerülését, a manuális mérőfej-váltó megoldás révén a felhasználók gyorsan és könnyedén átválthatnak a hidas és az állványos rendszerű koordináta-mérőgépek (CMM) indexáló, valamint rögzített HP-S-X5 és HP-S-X5 HD mérőfejei között.

A MAC az automatizált mérőfej-csere helyett költséghatékony alternatívát kínál olyan koordináta-mérőgépekhez, melyeknél a mérőfejek cseréjére ritkábban van szükség. A nagy pontosságú rögzített mérőfejek és a sokoldalú indexálható mérőfejek közötti könnyű átváltást lehetővé tévő egyszerű manuális megoldás révén a gyártók a különféle alkalmazások által támasztott igények kiszolgálása mellett is fenntarthatják a termelékenységet és a rugalmasságot.

„Sok gyártó szembesül ezzel az ismerős kihívással – csökkenteni kell a költségeket, miközben növelni kell a rugalmasságot, hogy ki lehessen szolgálni az ügyfelek által támasztott különféle igényeket”, mondta Marco Mussino, termékmenedzser. „Ez azt jelenti, hogy gondoskodni kell arról, hogy a minőséggel foglalkozó csoportok számára a koordináta-mérőgépnél a kellő időben rendelkezésre álljon a megfelelő szenzor és mérőfej. Egyes gyártóknál jelenleg az automatikus mérőfej-cserélő eszközök alkalmazása azonban a tevékenységük alapján nem térülne meg. A MAC tölti be ezt a rést azon gyártók esetében, akik alacsonyabb költségek mellett szeretnék megvalósítani a mérési rugalmasságot.”

A MAC megvásárolható a kompatibilis GLOBAL híd típusú koordináta-mérőgépekhez, valamint a DEA DELTA SLANT és a DEA ALPHA állványos koordináta-mérőgépekhez. Külön kérésre utólag is fel lehet szerelni a koordináta-mérőgépekre. A MAC már világszerte rendelhető.

Hexagon

Akár ez is tetszhet