Az Amazon rázhatja fel a csomagszállítási szegmenst

Az Amazon régóta várt előretörése a házhoz szállítás terén még nem tart ott, hogy komoly kihívója legyen a hagyományos szállítási óriásoknak. A földi szállítási szolgáltatás a weboldal szerint két és öt munkanap közötti szállítási időt kínál az Egyesült Államok egybefüggő területén. A csomagszállítási ágazat szakértői szerint azonban az Amazon Shipping a ráfizetéses díjak nélküli, egyszerű díjszabás és a gyors reklamációs folyamat ígérete miatt vonzó alternatívát jelenthet a kisvállalkozások számára – írja a Supplychaindive.

„Folyamatosan új, innovatív módszereket dolgozunk ki az Amazon értékesítési partnereinek támogatására, és az Amazon Shipping egy forradalmi lehetőség a csomagok gyors és költséghatékony kiszállítására” – mondta Olivia Connors, az Amazon PR főnöke. „Ez a szolgáltatás már egy ideje rendelkezésre áll, és pozitív visszajelzéseket kaptunk, így lehetővé vált számunkra, hogy még több értékesítő partner számára tegyük elérhetővé.”

Az Amazon korábban egyes városokban kínálta a szolgáltatást, mielőtt 2020-ban szüneteltette volna. Az újraindítás azonban új fejezetet jelent a vállalatnak a csomagküldés terén, ami sokkal nagyobb hatást gyakorolhat a hagyományos kézbesítő szolgáltatókra.

- Hirdetés -

A FedEx és a UPS jelenlegi dominanciáját az amerikai csomagkézbesítési ágazatban a kiterjedt hálózati infrastruktúrájuk – raktárak, teherautók, repülőgépek és emberek, akik a csomagok kézbesítésén dolgoznak – hozza létre, ami olyan belépési korlátot teremt, amellyel csak kevés vállalatnak van lehetősége versenybe szállni.

Némethi Botond, NEW technology magazin