Digitális életre kelnek az átlátszó felületek

A ZEISS a CES 2024 kiállításon mutat be egy teljesen új, multifunkcionális Smart Glass technológiát. Ez a megoldás lehetővé teszi az átlátszó felületek, például szélvédők, ablakok optikai aktiválását. A gyártó innovációja négy alapfunkciót (vetítés, érzékelés, megvilágítás és szűrés) egyesít, hogy teljesen új holografikus lehetőségeket nyisson meg, az intelligens otthoni megoldásoktól kezdve a kiterjesztett valóság head-up displayekig, ráadásul mindezt minimális beépítési hely mellett tegye.

A ZEISS szerint tömeggyártáshoz szükséges berendezésekkel és eljárásokkal kombinálható ipari megoldás született, de a mikrooptikai és holografikus felületeik a mindennapi használatra is alkalmasak, hogy nagyobb biztonságot, interaktivitást, hatékonyságot és kényelmet nyújtsanak.

A debütáló technológiák egyike az átlátszó avagy „holokamera”, ami összekapcsoló, szétkapcsoló és fényvezető elemeket használ, hogy a beeső fényt egy rejtett érzékelőre irányítsa. Az alkalmazásával nincs szükség akár jelentős, látható területekre eső beépítési helyekre, például külső kamerák vagy érzékelők, valamint követési távolságra figyelmeztető és parkolószenzorok vagy fáradtságérzékelő rendszerek számára.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A vállalat forradalmi technológiája jelentős hozzáadott értéket biztosíthat szórakoztató elektronikai termékek képernyőiben és kijelzőiben. A holokamera láthatatlan beépítése immáron a képernyő közepére is megoldható, lehetővé téve a videokonferenciák résztvevőinek a szemkontaktust.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -