EU Bizottság: a DACHSER átveheti a FERCAM-ot

Mérföldkőhöz érkezett a vállalat: Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a DACHSER megvásárolja az olasz FERCAM gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai üzletágának 80%-át.

Versenyjogi vizsgálatot követően a Bizottság jóváhagyta a vegyesvállalat létrehozását. A versenyhatóságok zöld utat adtak, így a „DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.” létrehozásának már semmi sem áll az útjában.

„Most már biztosat tudunk. Az európai versenyhatóságoktól várt és időben megkapott jóváhagyással a FERCAM átadhatja gyűjtőszállítmányozási és szerződéses logisztikai tevékenységeit az új vegyesvállalatnak” – mondta Alexander Tonn, a DACHSER Road Logistics igazgatója. „A DACHSER & FERCAM Italia a terveknek megfelelően 2024 januárjában kezdi meg működését. Emellett most már részletesebben megvitathatjuk és meghatározhatjuk a jövőbeli folyamatokat és vállalati struktúrákat”.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A DACHSER & FERCAM Italia kezdetben 920 embert foglalkoztat 46 olaszországi telephelyen. A tavaszi indulási és tesztelési fázist követően a DACHSER a megállapodás szerint átveszi a részvények 80%-át.

DACHSER

- Hirdetés -