Jó kutya: Spot, a „robot kutya” brutális frissítéseket kapott

A Boston Dynamics legendás robotkutyája évek óta lázban tartja a technológia rajongóit, sőt, akkora dili lett, hogy olcsóbb koppintások is készültek belőle, de a cég, ha lehet, még tovább emelte a tétet. A hasznos ipari robot – meghazudtolva élő-lélegző „fajtársait” – mostantól minden színben lát és fotóz, de a töltési idő szintén sokat javult, nem beszélve a kommunikáció sebességéről.

Az Industry Week megjegyezte: Spot már eddig is jó szolgálatot tett olyan óriási vállalatoknál, mint a Ford vagy a Merck – csak hogy a legnagyobbakat említsük –, viszont mostantól még szélesebb körben alkalmazhatják ipari szereplők, cégek vagy pénzben dúskáló tech-bolondok. A robotnak már eddig sem okozott gondot az őt körülvevő tér háromdimenziós szkennelése, viszont a gyártó bejelentette, hogy a legfrissebb upgrade képessé teszi a teljes színspektrum felismerésére és megörökítésére.

Az akkumulátora kb. két óra alatt töltődött fel („mindössze” másfél órás üzemidőért), amit egy órára sikerült csökkenteni, és sokat fejlődött a kommunikáció – köszönhetően egy 5G sebességű modemnek, amivel még rövidebb válaszidőt produkálva reagál, például az új kiegészítőként megjelent táblagépkontroller utasításaira.

- Hirdetés -

Spot általában véve sokat javult, de az új frissítés lehetővé teszi számára még összetettebb környezetek vizsgálatát. A fedélzeti vizuális rendszere, illetve rádiókapcsolata fejlettebb navigációt eredményezett: távoli helyszíneken – pl. a föld alatt vagy más, sok akadállyal járó terepen – ugyanolyan magabiztossággal közlekedik, mint egy sima folyosón, és ebben még  némi elektromágneses interferencia sem tudja megzavarni.

Gábor János, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet