Kész az első 16:9-es képérzékelő IoT-eszközökhöz

Az Omnivision piacra dobott egy 5,2 megapixeles képszenzort, ami az első, kifejezetten 16:10 képarányú notebookokhoz és IoT-eszközökhöz fejlesztett képérzékelő. Az OV05C10 alacsony fogyasztású, hátulról megvilágított képérzékelő, ami az Omnivision PureCel Plus technológián alapul a nagyobb érzékenység, a kisebb zaj és a jobb általános képminőség érdekében. Két expozíciós, lépcsőzetes HDR-időzítéssel rendelkezik, 60 képkocka/másodperces képsűrűséggel, ami jobb minőséget tesz lehetővé világos és sötét környezetben egyaránt. Az érzékelő egy speciális, ultraalacsony fogyasztású üzemmódot is támogat, hogy még hosszabb akkumulátor-üzemidőt lehessen elérni vele.

Az OV05C10 felbontása elegendő képponttal rendelkezik a videókonferenciákhoz szükséges automatikus képkeretezés támogatásához, vagyis automatikusan beállítja a kamera látómezejét, hogy a beszélő a kép középpontjában maradjon, miközben a zavaró hátteret kitakarja. Támogatja az emberi jelenlét érzékelését (HPD) is, így növeli az AI-alkalmazások hatékonyságát és meghosszabbítja a hordozható eszközök akkumulátorának élettartamát.

„A nagyobb felbontás, a jobb képminőség és a gazdagabb AI-funkciók különösen fontosak ma, amikor a notebookokat egyre gyakrabban használják távmunkára és az oktatásban” – mondta Danny Liu, az Omnivision termékmarketing-menedzsere. „A mesterséges intelligenciát alkalmazó ember-számítógép interakció egyre elterjedtebb lesz, és új OV05C10 készülékünk számos mesterségesintelligencia-funkciót támogat, beleértve a HPD-t is. A nagyobb felbontás és az egyedi képarány kiválóan alkalmas videókonferenciákhoz, míg a HDR funkció hatékonyan szavatolja a jobb képminőséget a videóhívások során.” Az OV05C10-et leghamarabb 2024 februárjában kezdik kiszállítani a megrendelőknek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -