Lányok Napja a BMW debreceni gyárában

A BMW Group Gyár Debrecen is csatlakozott idén a Lányok Napja kezdeményezéshez, melynek keretében az ország számos technológiai vállalatának, egyetemének és kutatóintézetének kapui nyíltak meg a felső tagozatos általános iskolás és középiskolás lányok előtt. A működését egy forradalmian új modell gyártásával jövőre indító gyárban a lányok megismerkedhettek számos BMW modellel, a bajor vállalat kultúrájával és oktatási programjaival.

„Az lehetsz, ami csak lenni szeretnél!” hirdeti az országos Lányok Napja kezdeményezés szlogenje: a program során minden évben fiatalok ezrei szereznek akár egész életre szóló inspirációt a pályaválasztáshoz. Az idén április 25-én megrendezett eseményhez a BMW debreceni gyára is csatlakozott és több mint 170 fiatalt látott vendégül.

A rendezvényen a felső tagozatos általános iskolás és középiskolás lányok szerte az országban irodákat, gyárakat, kutatólaborokat, egyetemeket látogathatnak meg és izgalmas eszközöket, applikációkat próbálhatnak ki. Részt vehetnek továbbá beszélgetéseken és előadásokon is, melyek során kutatók, mérnökök és informatikusok mesélnek a munkájukról, mindennapjaikról és arról, hogy lányként hogyan lehet elhelyezkedni a szakmájukban.

- Hirdetés -

A gyári programot Liv Eske Herrström, az üzem pénzügyi és ügyvezető igazgatója, illetve Szüle Mária HR Manager nyitották meg. Az általános- és középiskolás csoportok különböző aktivitásokon és előadásokon keresztül ismerkedhettek meg a gyárral és tevékenységeivel, illetve a BMW Group – a jelentkezéseket látva nők számára is vonzó – duális szakképzési programjaival.

Az általános iskolás lányok bepillantást nyerhettek a mechatronika, a gépjárműmechatronika, az elektronika és az informatika világába, kipróbálhattak több, a gyárban használt szerszámot, áramköröket építhettek és megnézhették hogyan dolgoznak a gyár robotjai.

A középiskolásoknak bemutatták a legújabb elektromos BMW modellek gyártási technológiáját. Egy különleges videón megnézhették, hogy hogyan épül fel a debreceni gyár, és azt is, hogy milyen magas színvonalú körülmények között vigyáznak a kollégák egészségére a nemrég megnyílt Egészségügyi Központban.

A lányok meghallgathattak továbbá egy előadást a BMW Group történetéről, majd a Kommunikációs Központot és a Tréning Centert is meglátogatták. Ezen felül közelebbről is megismerkedhettek több elektromos BMW modellel és mesterséges intelligencia segítségével kipróbálhatták, hogy hogyan állna rajtuk a BMW kabát.

A jó hangulatú nap végén a debreceni BMW gyár munkatársai számos pozitív visszajelzést kaptak a lányoktól – igazán inspiráló élményekkel térhetett tehát haza minden vendég és vendéglátó a debreceni üzemből.

A fotók a NaTE által szervezett Lányok Napja eseményen készültek.

BMW Group