Megmunkálás tervezés Solid Edge-ben

Solid Edge CAM Pro

A kialakult vírushelyzet rengeteg embert kényszerített arra, hogy otthonról dolgozzon, onnan lássa el a munkáját, ha megteheti „home office”-ból. A kezdeti nehézségek után ez az időszak lehetőséget ad arra is, hogy tanulással, új területek megismerésével foglalkozzanak a kollégák, megismerjenek például egy új CAM rendszert. A Solid Edge CAM Pro pont egy ilyen jól konfigurálható és tanulható CAM rendszer, amelyet akár pár hét alatt is be lehet vezetni a gyártásba. Könnyen tanulható és sajátítható el használata, mivel a graphIT Kft. a tanulásához magyar nyelvű oktatóleckéket és próbaverziókat biztosít, vagy igény esetén akár online tréningekre is lehet jelentkezni.

Ha a gyártás újra megindul, a CAM Pro a növekedés egyik kulcsa lesz

A Solid Edge CAM Pro a gyártás kulcsfontosságú területeire nyújt megoldást, mint a szerszámgyártás, maró, eszterga és megmunkálóközpontok (mill-turn) programozása, vagy akár az additív gyártás területei, mint a 3D nyomtatás. Minden CAM Pro szoftvercsomag tartalmazza a Siemens termékekben egyedülálló szinkronmodellezési technológiát, valamint a posztprocesszorok készítéséhez használható Post Configurator alkalmazást. Az előre konfigurált iparági tapasztalatokat ötvöző sablonokkal a szoftver révén a felhasználók gyorsabban és könnyebben lehetnek produktívabbak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Solid Edge CAM Pro segíti a felhasználókat a korszerű megmunkálógépekben rejlő lehetőségek kihasználásában, az optimális megmunkálási mód megtalálásában. Az egyedileg testreszabható felhasználói felület a megmunkálási feladatnak megfelelően alakul át, segítve a mérnököket a gyártás tervezésben, legyen az többtengelyes (2,5 – 5) megmunkálás. Az új felhasználók számára magyar nyelvű oktatóleckék mutatják be a jellemző munkafolyamatokat, ezzel is csökkentve a betanulási időt.

A graphIT Kft csapata mindenkit vár 2020. április 29-én szerdán 10 órakor a virtuális térbe, ahol egy webinár során a Solid Edge CAM Pro kerül bemutatásra:

- Hirdetés -

- Hirdetés -

http://graphit.hu/nx/webinarok

Nézzük röviden, milyen előnyökkel jár a Solid Edge CAM Pro használata:
  • teljesen integrált a Solid Edge-be, saját beépülő CAM alkalmazás,
  • moduláris, könnyedén konfigurálható, bármilyen CAM szoftvercsomag összerakható,
  • legújabb technológiákat és vezérléseket/szerszámgépeket támogatja,
  • tartalmazza a szinkronmodellezési technológiát, amelynek segítségével CAD rendszer nélkül is előkészíthetjük megmunkálásra a modelljeinket,
  • egy kattintással a CAD modell a CAM környezetbe kerül, ahol a megmunkálásokat készíthetjük el, nincs interfészelés,
  • teljesen asszociatív, mivel a Solid Edge CAD modell változása esetén automatikusan a CAM szerszámpályák is frissülnek, nem kell újból beolvasni a modell változatokat,
  • magyar nyelvű felhasználói felület és a gyakorló példák is magyar nyelven érhetők el,
  • a Solid Edge-ben létrehozott PMI-ok (Product Manufacturing Information) segítségével könnyedén létrehozhatók a megmunkálási műveletek,
  • önálló CAM rendszerként is megállja helyét, akár más CAD rendszerek mellé is megbízható megoldás, valamint
  • amelyet sokan nem gondolnak, hogy “Powered by NX CAM“, vagyis a Siemens NX CAM rendszerének teljes funkcionalitását tartalmazza.

Bővebben olvashat a SolidEdge előnyeiről az alábbi helyen:

http://graphit.hu/megmunkalas-tervezes-solid-edge-ben/

Posztprocesszorok

A Solid Edge CAM Pro posztprocesszorai könnyedén testreszabhatók a Siemens által erre a célra fejlesztett Post Configurátor segítségével. Az elérhető posztprocesszor sablonok lehetőséget biztosítanak arra (pl. Sinumerik, Heidenhain, Fanuc, Mazatrol, Okuma, Haas, Agie, Matsuura, MillPlus), hogy akár önállóan is létre tudjunk hozni illesztést a CAM Pro és a szerszámgépünk között, valamint a szerszámgép szimulációt beállítsuk, ha a 3D-s gépmodellünk rendelkezésre áll.

Ha erre éppen nincsen szabad kapacitásuk, kérjen segítséget tőlünk. A graphIT Kft. több tíz éves szakmai tapasztalata garanciát biztosít arra, hogy ezt az illesztést gyorsan és hibátlanul megcsináljuk, teszteljük éles környezetben. Szolgáltatásainkról a CAM Pro bookletben kapnak bővebb információt, kérje tőlünk!

Nem csak a 3 tengelyes szerszámgépekhez tudunk posztprocesszort készíteni, hanem bármilyen komplex, soktengelyes megmunkáló központhoz is, legyen abban hajtott szerszám, y tengelyes  megmunkálás, ellenorsó vagy szinkronizáció kezelés.

A graphIT Kft posztprocesszor és szerszámgép szimulációs csomagjai

graphIT Kftgraf

- Hirdetés -