Pekingben mutatta be 1000 km-es hatótávú Shenxing PLUS elektromosautó-akkumulátorát a vállalat

Április 25-én a pekingi Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be legújabb fejlesztését a CATL. A Shenxing PLUS egyszeri 4C töltéssel akár 1000 kilométeres távolság megtételére képes, a szupergyors töltésnek köszönhetően pedig mindössze tízperces töltéssel 600 kilométer hatótávolságot ér el. A CATL a Shenxing akkumulátorral működő autók tulajdonosainak egy olyan rendszert hoz létre, mely az akkumulátor mellett gyorstöltő hálózatot és különböző szolgáltatásokkal kiegészített Shenxing klubtagságot kínál majd egy csomagban.

Mindössze nyolc hónappal a forradalmi léptékű Shenxing szupergyors töltésű akkumulátor piaci bevezetése után a CATL újabb termékfejlesztéssel lepte meg a piacot. Az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén világelső vállalat a Pekingben megrendezett Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be legújabb fejlesztését, a Shenxing PLUS-t. A szupergyors töltésű LFP (lítium-vas-foszfát) akkumulátortechnológiára épülő innováció 4C szupergyors töltéssel 1000 kilométer feletti hatótávolságot képes elérni, amelynek köszönhetően az utasok egy töltéssel könnyedén megtehetik például a Budapest-Firenze útvonalat.

1000 km-es hatótávolság biztosítja a gondtalan utazást 

- Hirdetés -

A Shenxing PLUS akkumulátor nagy hatótávolságúvezetési élményt nyújt, mely a városi közlekedés mellett képes a hosszútávú utazások iránti fogyasztói igényeket is kielégíteni. Az 1000 kilométeres tisztán elektromos működésen alapuló hatótávolság a vállalat folyamatos technológiai áttöréseinek köszönhető. A Shenxing PLUS anód- és katódtechnológiája növeli az akkumulátor energiasűrűségét, miközben hatékonyan szabályozza a térfogattágulást a töltési és kisülési ciklusok során. Az akkumulátorgyártásban elsőként használt, egy darabból álló burkolat optimalizálja a belső térkihasználást, lehetővé téve a Shenxing PLUS celláinak soha nem látott energiasűrűségi szintjét.

A Shenxing PLUS akkumulátor modulmentes CTP (cell-to-pack) 3.0 technológiára optimalizált struktúrával rendelkezik, amely 7%-kal növeli a tömörítési hatékonyságot. Az anyagok és a szerkezet terén elért áttöréseknek köszönhetően a Shenxing akkumulátorrendszer energiasűrűsége először lépi át a 200 Wh/kg-os küszöbértéket, elérve a 205 Wh/kg-ot, így az 1000 kilométer feletti hatótávolságot könnyedén biztosítja.

Akár 10 perces gyorstöltéssel 600 km-es táv

A nagy hatótávolság mellett a Shenxing PLUS szupergyors töltést kínál, mindössze 10 perc alatt akár 600 km-es hatótávolságot képes biztosítani. A másodpercenkénti egy kilométeres szupergyors töltési sebességgel a termék egyedülálló az akkumulátorpiacon.

Annak érdekében, hogy a CATL növelje a töltési sebességet a Shenxing PLUS olyan technológiát alkalmaz, amely simább és hatékonyabb energiaátvitelt tesz lehetővé a katód és az anód anyagai között. A vállalat jelentősen bővítette az akkumulátorrendszerben a terminálok túláram felületét és kapacitását is, hogy az a nagy áramerősségű töltés során gyorsan elvezesse a hőt. Ezen felül az újonnan kifejlesztett AI polarizációs modell képes előre jelezni és valós időben szabályozni a töltési áramot, lehetővé téve a gyorsabb és intelligensebb töltést.

Zárt ökoszisztémával a fogyasztói élmény fokozásáért

Az innovatív energiatárolási technológiák fejlesztése mellett a CATL Kína legnagyobb szupergyors töltőhálózatának kiépítésén dolgozik, hogy a Shenxing akkumulátorokkal működő autók tulajdonosai számára a legkényelmesebb és leginkább költséghatékony mobilitási élményt nyújtsa. Ennek a megvalósításához a vállalat olyan iparágvezető kínai partnerekkel működik együtt, mint a Star Charge, az YKC és a Shudao New Energy.

A CATL továbbá elindítja a Shenxing klubját is, mely az az iparág első ilyen szolgáltatása lesz. A klubtagokat több mint 600 szervizhelyen szolgálják majd ki, biztosítva számukra többek között a közúti mentés, az akkumulátorellenőrzés és -karbantartáslehetőségét is. A CATL a tudomány határainak folyamatos feszegetése és a zöldebb jövő érdekében tett erőfeszítései során a szupergyors töltés további kiterjesztésére fókuszál egy zárt rendszerű töltési ökoszisztémával, amely azakkumulátor, a töltőhálózat és a klubtagság által elérhető szolgáltatások integrálásával valósul meg.

CATL