Robotok a jövő gyárában: APAS kollaboratív robotcsalád

Érintésmentes kollaboratív robotok, kapacitív érzékelőfelülettel

A Bosch Rexroth a világ egyik vezető hajtás- és vezérléstechnológiai vállalataként kezdettől fogva a negyedik ipari forradalom élére állt. A Bosch Rexroth Jövő gyára víziójában csak a falak rögzítettek, minden más mobil, moduláris berendezésekből áll, melyek a beérkező vevői megrendelések függvényében szabadon variálhatók, így biztosítva az egyedi igények megvalósítását  a tömeggyártásban. Ez a flexibilitás versenyelőnyt jelent a cégek számára. A jövő gyárában kiemelten fontos továbbá az emberek és a gépek biztonságos együttműködése. Ezen szempontok figyelembevételével fejlesztette ki a Bosch Rexroth az érintésmentes, biztonságos és költséghatékony APAS asszisztenscsaládot.

A VILÁGON EGYEDÜLÁLLÓ ÉRINTÉSMENTES, BIZTONSÁGOS MŰKÖDÉS

- Hirdetés -

Az APAS kollaboratív robotcsalád a világon egyedülálló módon érintésmentes technológiával rendelkezik: a robotoknak olyan, különlegesen kialakított kapacitív érzékelőfelülete van, ami kulcsfontosságú az ember és robot biztonságos együttműködésének összehangolásában. Ha egy munkavállaló túl közel kerül az APAS asszisztenshez, az azonnal megáll, még mielőtt ember és robot egymáshoz érnének. Amikor a munkavállaló biztonságos távolságra került a robottól, akkor az APAS asszisztens önállóan folytatja a munkát ott, ahol korábban abbahagyta. Ha a dolgozó nem tartaná a megfelelő távolságot, a gyártásasszisztens képes automatikusan biztonságos sebességre kapcsolni. A robot számos munkafolyamatot támogathat, akár közvetlenül az operátor mellől is. Ugyanakkor arra is képes, hogy nagy pontossággal és önállóan végezzen el monoton vagy nem ergonomikus feladatokat.

KIEMELKEDŐ GYORSASÁG

A Bosch biztonsági koncepció lehetővé teszi azt is, hogy az APAS robot az adott helyzethez igazítsa munkasebességét. A hat szabadságfokú APAS robot kollaboratív üzemmódban akár 750 mm/s sebességre is képes (kollaboratív mód kikapcsolásával akár 3000 mm/s), ami kiemelkedően gyors a 250 mm/s-os piaci átlaghoz képest (kollaboratív mód kikapcsolásával az átlag 1000 mm/s).

Beépíthető APAS asszisztens Mobil APAS asszisztens
CE-terület Beszállító Beszállító
Biztonság Érintésmentes, kapacitív szenzorok Érintésmentes, kapacitív szenzorok
Előnyök Érintésmentes biztonság

Sebesség

Ipari robot

Szabványos

Érintésmentes biztonság

Sebesség

Ipari robot

Egyszerűen használható

Mobil

Grafikus kezelőfelület

Integrált kamerarendszer

Tengelyek száma 6 6
Terhelhetőség 7–10 kg 4 kg
Ismétlési pontosság +/- 0,018 mm +/- 0,018 mm
Max. sebesség kollaboratív módban (nem kollaboratív

módban)

0,5–0,7 m/s (> 4 m/s) 0,5 m/s (2,3 m/s)
Karkinyúlás 1100 mm 911 mm

 

TUDJON MEG TÖBBET!
Regisztráljon ITT ingyenes, élő online APAS-bemutatónkra!
2020. május 20. 10:00 és 15:00

Bosch-Rexroth

- Hirdetés -

- Hirdetés -