Száz mobilrobot tüsténkedik a DB Schenker új cseh logisztikai központjában

A világ egyik vezető globális és logisztikai szolgáltatója, a DB Schenker új csehországi telephelyén a személyre szabott logisztikai megoldásokat automatizálással és robotizációval kombinálja, így forradalmasítva a raktári munkaszervezést – írja a Robotics & Automatiton News.

A DB Schenker szárazföldi szállítással, világméretű légi és tengeri fuvarozással, szerződéses logisztikával és ellátásilánc-menedzsmenttel pozicionálja magát, LinkedIn profiljában rámutatva, hogy mindezzel az ipari és kereskedelmi szektor globális árucseréit egyaránt támogatja. Az új cseh létesítményben több mint 100 autonóm mobil robot (AMR) tüsténkedik, de paraméterei között tudhat 162 állomással hét csomagolósort, egy komissiózót és egy automatizált szortírozót.

„A DB Schenker kiváló táptalaja az innováció, a technológia és a magasan képzett humán munkaerő találkozásának. Az automatizálás és robotizáció által sikerült optimalizálni a munkafolyamatokat. Ez kivételesen gyors és precíz anyagmozgatást biztosít, amellett, hogy javítja a dolgozók körülményeit”, nyilatkozta Niklas Wilmking, a vállalat szerződéses logisztikáért felelős igazgatósági tagja.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A kísérleti fázist követően a cseh telephely mintegy 650 alkalmazottjának könnyíti majd meg a napi teendőit az automatizált technológia. A robotok a dolgozói állomány felügyelete és irányítása mellett felelnek majd a nehéz fizikai vagy monoton feladatok elvégzéséért. Ennek várható hozadéka a hatékonyság mellett a termelékenység fokozása.

Az autonóm robotokat vezérlő szoftver képes rögzíteni az összes polc és áru helyét. A polchoz legközelebbi robot felveszi a munkát, majd terhét a kijelölt komissiózó állomásra viszi. A kezelő a leggyorsabb operátoralapú szedési stratégia (pick-to-light rendszer) segítségével veszi le a kívánt mennyiségű árut a polcról, majd miután az autonóm mobilrobot által biztosított polcról lekerül az áru, a kezelő a dobozt a szállítószalagra helyezi, amely a következő munkaállomásra szállítja további feldolgozásra vagy csomagolásra.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Vörös István, Okosipar.hu

- Hirdetés -