Vállalat fellendítése a koronavírus ideje alatt

Milyen lehetőségei vannak egy autóipari vállalatnak a koronavírus-járvány ideje alatt? Számos, hazánkban működő vállalkozás kénytelen otthoni munkavégzésre vagy szabadságra küldeni munkavállalóit, mert az autógyárak is a leállás mellett döntöttek. A helyzeten kissé javít, hogy a napokban bejelentették az európai és magyarországi autógyárak újraindulását, bár csökkentett kapacitással.

De nézzük meg, milyen lehetőségei vannak azoknak a cégeknek, amelyek munkavállalói kénytelenek otthon maradni, vagy csak kevesen vannak jelen az üzemben, a többiek pedig egyáltalán nem vagy home office-ban dolgoznak.

1. Tréningek, képzések

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A dolgozók folyamatos képzése és a tudásuk szinten tartása elengedhetetlen a mostani kiélezett helyzetben. A szabványoknak, illetve az autóipari vállalatok által támasztott követelményeknek is képzéseken szerzett kompetenciákkal lehet megfelelni. A kényszerszabadság és a home office munkastílus remek lehetőséget biztosít az online képzésre, hiszen nem a termelés beindítására szánt időből vesz el, hanem már előtte, a „holt” időben megtörténik. Ez akár versenyhelyzeti előnyökkel is járhat, mert már felkészült szakemberek néznek majd szembe az új kihívásokkal. Cégünk, a  HQSC Kft. mint akkreditált felnőttképzési intézmény számos képzési lehetőséget kínál nem csak az autóipar számára. Az online képzés végén E-learningen keresztül vizsgáznak a résztvevők, a sikeres vizsgát követően pedig oklevelet kapnak.

2. Termelési dokumentációk felülvizsgálata
- Hirdetés -

- Hirdetés -

Nagyszerű lehetőség ez a termelés teljes területén használt dokumentumok módosítására, felülvizsgálatára és iktatására. Ha a vállalat rendelkezik megfelelő infrastruktúrával, akkor ez a feladat könnyen elvégezhető otthonról is. A HQSC Kft. kínálatában szerepel egy saját fejlesztésű, online elérhető szoftver, ami ezt a munkát teszi könnyebbé. A 2019. évi AUTOMOTIVE EXPO különdíjas terméke, a COS (Company Operation System) az előbbieken felül alkalmas az ISO9001:2015 és az IATF16949:2016 rendszerek teljes körű felügyeletére, a szabványkövetelményeknek megfelelően.

3. Online támogatás ISO&IATF rendszer kiépítéséhez

Az a vállalat, ahol az üzemelés mellett döntöttek, és tanúsító vagy felülvizsgálati rendszervizsgálathoz tanácsadó céget vesznek igénybe, nem akadály az online támogatás sem. Számos szolgáltató nyújt lehetőséget biztonságos kommunikációs csatornák használatára, tehát könnyen áthidalható a személyes találkozó elmaradása.

4. Felkészülés a gazdasági élet újraindítására

A gazdasági élet nagyon erősen megtorpant, léteznek olyan szektorok, ahol teljesen megállt az élet. A jelenlegi helyzetben fel kell készülni a vállalatoknak arra, hogy az újraindítás során bizonyos folyamatokat átgondoljanak, átszervezzenek, modernizáljanak. Így az újraindítás megfelelőbb, átgondolt folyamatokra épülő működést eredményezhet. Minden vállalatnál érdemes egy BPR-tevékenységet végrehajtani, melyhez cégünk kiváló szakmai hátteret tud biztosítani, felkészült szakemberek segítségével.

Akár online, akár személyesen cégünk, a HQSC Kft. minden helyzetben készségesen áll jelenlegi és leendő autóipari és nem autóipari partnerei rendelkezésére a rendszerkiépítés (ISO, IATF), az interim mérnöki & interim manageri szolgáltatások és a tréningek, képzések terén.

HQSC Kft.

- Hirdetés -