- Hirdetés -

- Hirdetés -

2020 – Virtuális rendezvények éve a ZEISS-nél

A ZEISS Industrial Quality Solutions mindig is elkötelezett volt, hogy vevőinek a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa mind a termékek, mind pedig a szolgáltatások terén. Mindehhez elengedhetetlen a kölcsönös kommunikáció és együttműködés – erre ad remek lehetőséget egy kiállítás, vagy mérőszobai nyílt nap, hiszen az élő bemutatók során folyamatosan van lehetőség kérdezni, észrevételeket, tapasztalatokat megosztani egymással.

Elindult a ZEISS Innovation Rocks

A világ 2020-ban megváltozott, akárcsak mi. Az idei rendkívüli helyzet miatt a ZEISS is újragondolta a rendezvényeket. Első ilyen alkalom tavasszal volt, amikor az évente megrendezett stuttgarti Control kiállítás elmaradt és helyette a ZEISS az Innovation Rocks online program keretében, innovációs blokkokban prezentálta az újdonságokat. A sorozat nagy sikere után ősszel ismét megrendezésre kerültek a virtuális bemutatók.

A ZEISS Innovation Rocks őszi sorozata hat tematikus részből állt: optikai megoldások, röntgenmegoldások, mikroszkópia, szoftverek, ZEISS eMoblity megoldások, #HandsOnMetrology – új digitális platform a 3D szkenning világából. Az idei év egyik kiemelt újdonsága a ZEISS Visioner 1 digitális mikroszkóp volt. A klasszikus ellenőrzési rendszerek sekély mélységélességet kínálnak – ez azt jelenti, hogy a minta egyes részei nem lehetnek fókuszban, ami hiányzó jellemzőket, a felhasználó fáradtságát és hiányos ellenőrzést eredményezhet. A ZEISS Visioner 1 forradalmasítja az optikai ellenőrzés és dokumentáció világát. A mikroszkópot egyedülálló mikrotükrös tömblencserendszer (MALSTM technológia) vezérli, amelynek segítségével olyan valós idejű képalkotás érhető el, ahol a vizsgált tárgy minden pontja fókuszba kerül.

 

Ha a ZEISS optikára gondolunk, van néhány érdekesség, illetve kiemelkedő adat, amelyeket érdemes megemlíteni: több mint 30 Nobel-díjas bízik a ZEISS mikroszkópokban munkájuk során; a legnagyobb filmrendezők közül sokan ZEISS objektívekkel örökítik meg műveiket, amelyekért díjakat nyernek; világszerte több mint 4 millió műtétet hajtottak végre életek megmentéséért ZEISS lencsék segítségével; másodpercenként 2 ember választ ZEISS lencséket, hogy az éles látás többé ne kiváltság legyen. Nem meglepő tehát, hogy az Innovation Rocks másik újdonsága az optikai méréstechnikához kapcsolódik: a ZEISS O-DETECT, az első olyan mérőgép, amely az automatikus fókuszmeghatározással egyedülálló technológiát alkalmaz. Jellemzője az intuitív működés, kiváló minőségű kamera, és a pontos mérést támogató sokrétű megvilágítási lehetőségek.

ZEISS Online Nyílt Nap – Élőben Budaörsről

Mindamellett, hogy zajlanak a ZEISS nemzetközi virtuális rendezvényei, a magyarországi fióktelep fontosnak tartja, hogy a helyi igényekre szabva, magyar nyelven is rendezzen nyílt napot. A budaörsi mérőszobára az idén online formában invitáljuk az érdeklődőket. A nyílt napot 2021. február 2-án és 3-án délelőtt lesz lehetőség figyelemmel kísérni, amely során bemutatásra kerülnek a legújabb trendek és újdonságok a minőségbiztosítás területéről. A 20 perces előadásoknak köszönhetően mindenki maga tudja összeállítani egyéni ütemtervét, valamint az előadások után, a kérdés-felelet szekciókban mindenkinek biztosítunk lehetőséget az interaktív részvételre.

A rendezvény házigazdája Wéber Gábor Forma-1 szakkommentátor, újságíró, autóversenyző, aki a szakmai részeket tovább színesíti a Forma-1 világából hozott történetekkel, saját tapasztalataival.

Használja ki az alkalmat, hogy megismerje a jövőbeni trendeket, és tudjon meg a többet a ZEISS technológiáiról és megoldásairól!

Részeletek és regisztráció az Online Nyílt Napra

ZEISS

Akár ez is tetszhet