- Hirdetés -

- Hirdetés -

3D tartalomgenerátor a CES-en: régi videó és fénykép is térbe költözhet

Forrás: CES / Recon

A RECON Labs a Las Vegas-i szórakoztató elektronikai szakkiállításon mutatja be legújabb innovációját, a mesterséges intelligencia alapú 3D tartalomgeneráló rendszert, illetve annak alkalmazásait, a MetaRECON-t, a PlicAR-t és a saját szintézis technológián alapuló NeRF-et.

A MetaRECON applikáció automatikusan képes 3D modelleket kiemelni, készíteni és generálni, például kétdimenziós fényképekből és videókból. A háttérben egy mesterséges intelligencia alapú 3D rekonstrukciós algoritmus, amelyet terepen tanítottak minél tökéletesebb és realisztikusabb, csúcsminőségű 3D modellek alkotására.

A PlicAR a startup nemrégiben bevezetett, kereskedelmi 3D megoldása, ami a MetaRECON-on alapszik, és megkönnyíti az online értékesítést azáltal, hogy 360 fokos megtekintést kínál az adott termékről, a kiterjesztett valóságban. Az AR-élményt akár egyszerű okostelefonnal készített fényképek és videók alapján állítja elő: a tartalmat elég csak feltölteni a PlicAR tárhelyére, ahol elkészül a később bármely online felületen publikálható, kiváló minőségű 3D modell. A PlicAR számos ügyfelet lenyűgözött már, globális e-kereskedelmi platformtól bútorgyártón át egy háztartásigép-világmárkáig.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A NeRF (Neural Radiance Field) alkalmazással már nemcsak tárgyak, hanem különféle terek is rekonstruálhatók – köszönhetően a RECON Lab View Synthesis technológiának, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók összegyűjtött videóforrásokból renderelt terekben nézhessenek szét. Ez a felhő alapú SaaS platform jelentős rugalmasságot, méretezhetőséget és költségmegtakarítást kínál.

 „A célunk az, hogy bárki könnyen létrehozhassa vagy új nézőpontból rekonstruálhassa a kívánt objektumokat és tereket 3D-ben, hogy aztán AR/VR környezetben is használhatóvá tegye őket” – fogalmazta meg cége küldetését Seonghoon Ban, a RECON Labs vezérigazgatója.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet