- Hirdetés -

- Hirdetés -

A VGP 165 000 m2 területen épített ingatlanokat a magyar piacon az elmúlt 15 évben

A 15 évvel ezelőtti magyar piacra lépése óta a VGP Park már 7 ipari parkban rendelkezik ingatlannal. Az elmúlt másfél évtizedben összesen 165 000 m2 bérelhető logisztikai és könnyűipari épületet épített, adott át, fejlesztett és üzemeltet szerte az országban. A belga központú európai cég a 2021-es és a 2022-es években folyamatos növekedést mutatott és ez idő alatt közel megduplázta bevételeit.

Az indulása óta 165 000 m2 logisztikai és ipari ingatlant adott át bérlőinek a magyar VGP csapata és az idén várhatóan még 100 000 m2 épület készül el és várja további 7 ügyfelét. Így a 2023-as év végére összesen tervezett 265 000 m2, azaz egy nagyobb megyeszékhelynyi területnek megfelelő bérleményt tudhat a cég a magyarországi portfoliójában.

A kezdeti egyszemélyes irodában ma már 20 fős csapat dolgozik, akik győri, kecskeméti, alsónémedi, üllői, vecsési és hatvani helyszíneken található logisztikai és ipari épületek megvalósításáért és üzemeltetéséért felelősek.

- Hirdetés -

„Az elmúlt évek során együtt növekedtünk a piaccal, ma már a cégcsoporton belül is jelentős helyet foglal el a magyar iroda. A VGP célja fenntartható épületek kivitelezése, ezért ma már csak BREEAM minősített ingatlanokat adunk át, ahol fontos a jó minőség, a jó szigeteltség és kiemelt szerepet kap az energiahatékonyság, mint például a napelemek telepítése, de emellett ügyelünk a funkcionalitásra, az egyedi tervezésű terek kialakítására is” – tette hozzá Pálovics Károly, a VGP magyarországi country managere. „A terveink között a folyamatos bővülés szerepel, további vidéki lokációkon szeretnénk logisztikai és könnyűipari ingatlanokat építeni és átadni.”

A VGP Hungary jelenlegi legnagyobb projektje, az Aerozone I és II ipari park, ahol első fázisban, az Aerozone I-es parkban a Boxy Logisztikai Zrt. részére adtak át 10 000 m2 raktárépület. A robottechnológiához igazított épületben, dilatációmentes ipari padlót alakítottak ki, emellett elkészültek az irodahelyiségek, pihenőszobák is és egy kerti tó is színesíti az új logisztikai központot. A logisztikai cég raktárépülete a negyedik fázis végére 60 000m2-rel a magyar VGP legnagyobb egyben fejlesztett projektje lesz.

A state-of-the art technológia mellett a fenntarthatóság és az energiahatékonyság a VGP által fejlesztett kereskedelmi ingatlanok fontos jellemzője. A vállalat elkötelezte magát amellett, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegessé válik, továbbá az épületei BREEAM-minősítést kapnak és zöld energiával működnek. Ennek eredményeképpen a teljes portfólió 67,9%-a rendelkezik környezetvédelmi tanúsítvánnyal. Ezzel párhuzamosan a VGP Megújuló Energia Részlegének zöld energiatermelő kapacitása már 120,9 MWp-ra nőtt és további 53,7 MWp pedig előkészítés alatt áll. A 2019-ben létrehozott VGP Alapítvány már 37 olyan projektet karolt fel, amelyek társadalmi kérdésekkel, természetvédelemmel és kulturális értékek védelmével foglalkozik, és eddig több mint 6 millió euróval támogatta ezeket.

VGP Hungary

Akár ez is tetszhet