A Bosch Rexroth a Kassow Robots többségi részesedésével erősíti gyártásautomatizálási üzletágát

A Bosch Rexroth a gyártásautomatizálásba invesztál: A vállalat a koppenhágai (Dánia) székhelyű Kassow Robots ApS többségi részesedésének megvásárlását tervezi, amivel bővíti portfólióját a Jövő Gyára számára. A Kassow Robots ipari alkalmazásokhoz fejleszt és gyárt kollaboratív robotokat (kobotokat), két telephelyen, Koppenhágában és Prágában (Cseh Köztársaság) összesen 25 főt foglalkoztat. A Bosch Rexroth és a Kassow Robots 2022. március 18-án írta alá az erre vonatkozó szerződést. Mindkét fél megállapodott abban, hogy a vételárat bizalmasan kezelik. Az ügylethez a trösztellenes hatóságok jóváhagyása szükséges.

„A kollaboratív ipari robotok a Jövő Gyárának fontos építőelemei” – mondja Dr. Marc Wucherer, a Bosch Rexroth igazgatóságának értékesítésért és gyártásautomatizálásért felelős tagja. A Kassow Robots könnyűsúlyú robotjai az ipari termelésben többféleképpen használhatók. A kobotok nagy teherbírással és hatótávolsággal bírnak és a legszűkebb helyeken is dolgozni tudnak. A Kassow Robots hét tengellyel felszerelt kobotja eléri a sarkokat is, és így olyan szintű rugalmasságot kínál, amely a mai napig egyedülálló a piacon.

„A rugalmas robotrendszerekre óriási igény van. Az elkövetkező években a kobotok piaca várhatóan évente 15-20 százalékkal fog növekedni. Szeretnénk kihasználni ezt a lehetőséget, és portfóliónkat a Kassow Robots kollaboratív robotjaival bővíteni. Ez ügyfeleink számára is előnyös, különösen a fogyasztási cikkek és a mobilitási megoldások piacán, beleértve az akkumulátorgyártást, valamint a félvezetőgyártást is,” – mondta Wucherer. 2019-ben a kobotok értékesítése világszerte körülbelül 670 millió dollár volt (forrás: Interact Analysis, 2021).

- Hirdetés -

A Bosch Rexroth elősegíti a Kassow Robots globális terjeszkedését

„A Bosch Rexroth-ban, a gyártásautomatizálás egyik vezető nemzetközi vállalatában olyan partnert találtunk, aki támogat bennünket üzleti tevékenységünk bővítésében. Segítségével új piacokat nyithatunk kobot-portfóliónk számára” – magyarázta Kristian Kassow, a cég alapítója, ügyvezető igazgatója és társtulajdonosa.

Az első két kobotmodell értékesítését 2019-ben kezdték meg, azóta a vállalat termékskálája öt kollaboratív robotmodellre bővült. Ezek 850-1800 milliméteres hatótávolsággal, 5-18 kilogramm hasznos teherbírással rendelkeznek, és másodpercenként akár 225 fokos csuklósebességet is képesek elérni. Minden modell hét tengelyes, könnyen programozható és kezelhető. A szoftver moduláris platformot kínál, amely perifériás eszközök, például megfogók, képfeldolgozó rendszerek vagy egyéb ügyfélspecifikus funkciók egyszerű integrálását teszi lehetővé.

A hatótávolság és a hasznos teherbírás kombinációjának köszönhetően a kobotok az automatizálási feladatok széles skáláját képesek elvégezni: a csomagolástól, a gépi berakodáson és a pick-and-place alkalmazásokon át az optikai minőségellenőrzésig. Az integrációs költségek a kisebb ipari robotokhoz képest lényegesen alacsonyabbak, mivel a kisebb súlynak és a biztonsági funkcióknak köszönhetően kevesebb ráfordításra van szükség. 2019 óta a Kassow Robots már több száz kobotot értékesített. A Bosch Rexroth azt tervezi, hogy nemzetközi szinten jelentősen bővíti az üzletágat.

A Bosch Rexroth fejleszti a Jövő Gyárát

Csak a padló, a mennyezet és a falak fixek, minden más szabadon és egyszerűen alakítható, rugalmas – a Bosch Rexroth így látja a Jövő Gyárát. A vállalat folyamatosan olyan megoldásokat vezet be, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. A portfólió magában foglalja a gyártáshoz, a hajtás- és vezérléstechnikához szükséges szoftvereket, a munkatársak támogatására kialakított digitális asszisztens rendszereket, valamint az intelligens gyártó- és szállítórobotokat. A Kassow Robots kobotjaival a Rexroth portfóliója immár az ipari alkalmazások széles köréhez használható, kollaboratív robotokkal bővült.

Bosch Rexroth

Akár ez is tetszhet