A Jungheinrich start-upba fektetett

A hamburgi Jungheinrich AG részesedést szerzett a Magazino robottechnikai start-up vállalkozásban. A München melletti Dingolfingben szeptember 23-án mindkét vállalat képviselői aláírták az együttműködési megállapodást. A Jungheinrich és a Magazino széles körű stratégiai együttműködést vállaltak és a jövőben közösen fejlesztik szakértelmüket a mobil automatizálás területén.

„A Magazino egy rendkívül innovatív, fiatal vállalat, amely kitűnő szakértelemmel rendelkezik a navigációs és vezérlő szoftverek terén a mobil automatizáláshoz. A részesedés stratégiai céljaink megvalósításának része az automatizálás területén és jelentősen hozzájárul önvezető targoncáink további fejlesztéseihez” – nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich konszern igazgatótanácsának elnöke.

Az automatizálás az intralogisztikai ágazat növekedésének egyik fő motorja. A Jungheinrich kétszámjegyű növekedést vár a következő években ezen a területen. A folyamatosan növekvő online kereskedelem és világszerte a szakmunkások, különösen a targoncakezelők hiánya mind erősítik az automatizálási trendet.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Magazino 2014 óta van jelen a piacon egy mobil komissiózó robottal, amely intelligens módon tájékozódik a raktárban és a megfelelő dobozokat precízen meg tudja fogni. A rendszer különböző online kereskedők és logisztikai szolgáltatók raktáraiban már használatban van. „A robotok irányítása ebben a komplex környezetben rendkívüli szakértelmet igényel, mellyel a Magazino rendelkezik. A jövőben közösen szeretnénk tovább fejleszteni ezt a tudást, valamint kiterjeszteni a Jungheinrich termékeire” – folytatta Dr. Lars Brzoska.

„A Jungheinrich részesedése a Magazinoban bizonyítja a piaci igényt ACROS.AI robottechnikai szoftverünk és robotjaink iránt. Így a jövőben vállalatunk központi szerephez jut mint szoftverfejlesztő a mobil robottechnika dinamikusan fejlődő piacán” – mondta Frederik Brantner, a Magazino ügyvezetője és társalapítója.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Jungheinrich 1962-ben vezette be a piacra első önvezető targoncáját (AGV-t). Azóta a vállalat vezető szereplője lett az automata anyagozgató gépek gyorsan növekvő piacának. Intelligens szoftverek és modern navigációs technológia segítségével a Jungheinrich folyamatosan bővíti választékát a mobil automatizálás területén.

Jungheinrich

- Hirdetés -