A Kingston Technology 2019-ben is a világ legnagyobb DRAM-modul szállítója

A TrendForce (korábban DRAMeXchange) elemzőcég nyilvánosságra hozta legújabb, árbevétel szerinti rangsorát a DRAM-memóriamodulok globális szállítóiról, amelyen a Kingston Technology 12,9 milliárd USD árbevételének köszönhetően az első helyen szerepel 80,33 százalékos piaci részesedéssel. A 2019-es eredmény alapján a TrendForce immár 17. éve sorolja a Kingstont a lista élére.

A TrendForce rámutatott, hogy 2019-ben alacsonyabbak voltak a DRAM-modulok árai, mivel a bőséges kínálat kisebb kereslettel párosult mind a kiszolgálók, mind pedig a kliensmegoldások szegmensében. Ez számos modulgyártó esetében szerényebb árbevételt eredményezett. Az elemzők szerint a Kingston azon kevesek közé tartozott, akiknek a trenddel dacolva sikerült tovább növelniük piaci részesedésüket. A vállalat úgy tudta megőrizni versenyelőnyét, hogy partnereivel és ügyfeleivel szoros együttműködésben rugalmas maradt, és képes volt alkalmazkodni a folyamatosan változó igényekhez és piaci feltételekhez.

Az új chip-litográfia nagyobb teljesítményű DDR4 DRAM-modulok készítését teszi lehetővé   

- Hirdetés -

Miközben az iparág átállása a 8 Gbit sűrűségű DDR4 lapkákból épített memóriamodulokról a 16 Gbit sűrűségűekre még tart, a Kingston már készen áll a felhasználók támogatására, és igyekszik eloszlatni aggodalmaikat a nagyobb sűrűségű lapkák régi platformokkal való kompatibilitását illetően. A 16 Gbit-es DRAM-modulok előállításához szükséges új litográfiai eljárás energiamegtakarítást biztosít az előző, 8 Gbit-es generációhoz képest. Megnöveli a mobilrendszerek akkumulátor-üzemidejét, és mérsékli az adatközpontok költségeit – miközben nagyobb kapacitást kínál modulonként. A Kingston tavaly decemberben kezdte meg a 64 GB-os regisztrált DIMM-modulok szállítását, és 2020 júliusában teljes Server Premier termékcsaládját is 16 Gbit-es megoldásokra frissítette.

„A TrendForce-tól kapott elismerés a Kingston folyamatos növekedését és a DRAM-megoldások piacvezető szállítójaként szerzett pozícióját tükrözi. Vezető szerepünk lehetővé teszi, hogy partnereinkkel és szállítóinkkal szorosan együttműködve, tanácsadással és útmutatással szolgáljunk ügyfeleink számára a 16 Gbit-es modulokra való átállás során. Az új fejlesztések jelentősen ösztönzik a számítási felhő, az edge adatközpontok és az 5G technológia további terjedését” – mutatott rá Iwona Zalewska, a Kingston Technology DRAM-termékekért felelős EMEA-régióbeli vezetője.

Kingston

- Hirdetés -

- Hirdetés -