- Hirdetés -

- Hirdetés -

A motorsport jövője: repülő autók

Az Alauda Racing ausztrál startup hivatalosan is elindította az Airspeeder elektromos repülő autók versenyét. A vállalat két csapatot állított a rajtvonalra egy gyorsulási megmérettetésen az ausztrál sivatagban – a tervek szerint az első futamot még több fogja követni. A Futurism.com cikke alapján összefoglaltuk a lényeges pontokat.

A két sima, áramvonalas Airspeeder Mk3 modellt júniusban mutatták be. Az autók (vagy drónok?) egy előre meghatározott útvonalon száguldottak végig, a versenyen több mint 150 kilométer/óra sebességgel repesztettek.

Az autókat a földön lévő pilóták irányították, ami egy izgalmas betekintőt nyújtott arról, hol tart jelenleg a technológia. A motorsportok evolúcióját láthatjuk, ez pedig az új lépcsőfok lehet a folyamatban.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Versenysorozat

Az Alauda Racing egy komplett tornát szeretne megszervezni EXA néven, amelyben több csapat is megmérkőzhet egymással, ahogy az a következő videóban is látható:

A cég keményen dolgozik az Mk4 továbbfejlesztésén, az első, ember által irányított repülő versenyautóján, amely a tervek szerint jövőre már debütálni fog. A járművek mindössze 2,3 másodperc alatt gyorsulnak fel 0-ról 100 kilométer/órás sebességre. A szénszálas törzsnek köszönhetően darabonként mindössze 100 kilogrammot nyomnak.

Így néz ki az új generációs autóversenyzés:

Annak biztosítása érdekében, hogy a pilóták ne sérüljenek meg, az Alauda Racing LiDAR és más technológiákat vet be, amit bővebben is bemutattak: https://www.facebook.com/watch/?v=756947704896714.

Némethi Botond, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet