A Seco Zöld Alapja már több mint egy évtizede ér el fenntarthatósági célokat

A Seco Tools 2012-ben létrehozta Zöld Befektetési Alapját, hogy ezzel járuljon hozzá a klímaváltozás visszaszorításához és a negatív környezeti hatás csökkentéséhez. A Zöld Alap azóta különböző fenntarthatósági projektekbe történő befektetést támogatott, amelyek mérsékelték a vállalat tevékenységeinek környezeti hatását.

2022-ben 10 millió svéd koronát fordítottak a hosszú távú vállalati célok finanszírozására, különösen arra, hogy a cég éghajlatra gyakorolt hatását több mint 50%-kal csökkentsék, és 2030-ra elérjék a 90%-os körkörösséget.

„A már több mint egy évtizede működő Zöld Alap fontos eszköze a Seco-nak a fenntarthatósági projektekbe való befektetés terén” – mondta Shaelyn Meyers, a Seco Tools fenntarthatósági szakértője. „Lehetővé teszi telephelyeink számára a környezetvédelmi befektetések ösztönzését, amelyeket korábban a hagyományos befektetési tényezők miatt nem tudtak volna prioritásként kezelni.”

- Hirdetés -

Napelemrendszerek világszerte

A napelem projektek célja, hogy az elektromos hálózattól való függőség minimálisra csökkentése és a megújuló energiatermelés növelése révén mérsékeljék az éghajlatra gyakorolt hatást. A Zöld Alap olyan napelem projekteket támogatott, mint például egy áramhálózattól független napelemrendszer Dél-Afrikában, vagy az Egyesült Királyságban és Indiában működő értékesítési egység napelemrendszere.

Hővisszanyerés és újrafelhasználás

A másik módszer, amellyel a Seco csökkenteni tudja a vállalat éghajlatra gyakorolt hatását az, hogy kihasználja a gyártási folyamataiból származó hulladékhő előnyét. A Zöld Alap olyan fenntarthatósági projekteket támogat, amelyek növelik a hővisszanyerési rendszerek számát, és ezáltal elősegítik a körkörösséget.
A fagerstai központi telephelyen a hővisszanyerő rendszert levegőkompresszorokkal fogják bővíteni, hogy biztosítani lehessen a telephely fűtését, és ne kelljen a továbbiakban távhőt vásárolni. A telephely CO2-lábnyoma így a becslések szerint 28%-kal csökken.

Hulladék körkörösségi kezdeményezések

A Seco Tools a vállalat hulladék körkörösségének növelésére is törekszik, és mindent megtesz annak érdekében, hogy csökkentse a hulladékának szemétlerakó helyekre küldésével járó környezeti hatást. A Zöld Alap más projektek finanszírozására is fordított pénzt, például komposztálók létrehozására az egyesült királyságbeli telephelyén, valamint egy olyan fenntartható infrastruktúrára az összes telephelyén, amely a hulladék újrahasznosításra történő rendszerezését segíti.

Seco Tools

Akár ez is tetszhet