AI félvezetőgyártóba fektet az Európai Bizottság

Az unió szervezetének égisze alatt létrehozott Európai Innovációs Tanács (EIC) Alapja beszállt a NeuReality Ltd. nevű, mesterséges intelligenciával foglalkozó félvezetőgyártó startup 20 millió dolláros finanszírozási körébe, amelyben a Varana Capital, a Cleveland Avenue vagy például az XT Hi-Tech is megjelent a cég mellett. Az újonnan szerzett tőke várhatóan felgyorsítja a vállalat NR1 AI Inference Solution nevű megoldásának bevezetését még több ügyfél számára. Ezzel a legutóbbi befektetéssel, amelynek tehát az EIC is a részese lett, a NeuReality teljes finanszírozása 70 millió dollárra ugrott.

A cég a pénzügyi szolgáltatások, az üzleti szolgáltatások és a kormányzati tevékenységek területén rendelkezik ügyfelekkel, akik számára felhőszolgáltatásokat és korai AI-telepítéseket biztosít, a természetes nyelvfeldolgozásra, az automatikus beszédfelismerésre, az ajánlórendszerekre vagy éppen a számítógépes látásra összpontosítva.

A NeuReality NR1-M és NR1-S rendszereinek különlegessége, hogy bármely AI-gyorsítóval futnak, illetve CPU-tól függetlenül működnek, így lényegében kiküszöbölik a CPU-igényt. Az Ethernethez való közvetlen csatlakozással az NR1 hatékonyan kezeli a felhasználók millióitól vagy eszközök milliárdjaitól származó AI-lekérdezéseket. A kompatibilis szerverkonfigurációkat az AMD, az IBM, a Lenovo, a Qualcomm és a Supermicro is demonstrálta a NeuReality termékbemutatóján, a tavaly novemberi SC23 nemzetközi konferencián, Denverben – emlékeztet az eeNews.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az EIC Fund, az Európai Bizottság EIC Accelerator programjának kockázatitőke-befektetése azt mutatja, hogy az unió szervezetei támogatják a cég megoldását, ami nemcsak optimalizált teljesítményt, hanem jobb energiahatékonyságot is hoz a piacra az AI telepítésében.

„Felismertük, hogy az Európai Unió egyre fontosabb szerepet játszik a mesterséges intelligencia területén” – mondta Svetoslava Georgieva, az EIC Fund igazgatótanácsának elnöke. „A NeuReality víziója és technológiája összhangban van azzal az elkötelezettségünkkel, hogy megerősítsük a régió deep tech és AI befektetéseit egy fenntartható, AI-alapú jövő érdekében.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -