- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az ABB az e-mobilitás piacára lép

- Hirdetés -

Az ABB, vezető ipari technológiai vállalat a Porsche autógyárral közösen jelentette be új, exkluzív partnerségi együttműködését az e-mobilitás fejlesztése területén. A többszintű megállapodás részeként az ABB a TAG Heuer Porsche Formula E csapat hivatalos támogatójává válik. A Porsche Motorsport idén az első versenyévét tölti az ABB FIA Formula E bajnokságban, az ABB pedig harmadik éve működik közre névadó partnerként az első teljesen elektromos üzemű világverseny-sorozatban.

A bejelentésre az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik szezonjának harmadik futama előtt került sor a chilei Santiagóban, az ABB elnök-vezérigazgatója, Peter Voser, a Porsche AG kutatás-fejlesztési igazgatótanácsának tagja, Michael Steiner, valamint a Porsche Motorsport alelnöke, Fritz Enzinger jelenlétében. Voser, Steiner és Enzinger később hivatalosan leleplezték a legújabb Porsche versenyautót, mely elöl és hátul az ABB jól ismert logóját viseli.

Balról jobbra: Fritz Enzinger (alelnök, Porsche Motorsport), Andre Lotterer (pilóta), Simona de Silvestro (teszt- és tartalék pilóta, ABB nagykövet), Neel Jani (pilóta), Peter Voser (elnök-vezérigazgató, ABB)

„Az ABB egy világcég, és az elektromos gyorstöltők terén piacvezető. Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól egy ilyen vállalat kiemelt partnerünk lehet, és a jövőben támogat bennünket ügyfeleink e-mobilitási igényeinek kielégítésében” – mondta Michael Steiner. „Mindez további hangsúlyt ad a Porsche Mission E stratégiájának, melynek része egy 6 milliárd eurós e-mobilitás befektetés 2022-ig.”

„Az ABB FIA Formula E bajnokság több, mint pusztán verseny – elektromos mobilitási technológiáink próbaterepeként is működik, hozzájárulva szénlábnyomunk csökkentéséhez és egy tisztább világhoz” – mondta Voser. „És ki lehet ebben jobb partner, mint a Porsche, amely az autóipar ikonikus prémiummárkájának számít? Együtt biztosan előmozdítjuk majd az elektromos mobilitás fejlődését.”

Az ABB és a Porsche megegyeztek gyorstöltők telepítéséről a Porsche Központokban és egyéb középületeknél Japánban. Az első így telepített rendszer várhatóan 2020 közepén áll üzembe. Emellett az ABB Formula E svájci nagykövete, Simona De Silvestro került a TAG Heuer Porsche Formula E csapat teszt- és fejlesztő pilótaülésébe.

Az ABB Formula E egyre növekvő globális elterjedése kiváló terep az innovatív technológiák bemutatására, amely egyben a siker kulcsa is a motorsport e fenntartható formájának. Az ABB FIA Formula E bajnokság hatodik évadában 24 kiváló versenyző küzd egymással második generációs versenyautókban, összesen 10 globális autógyártó képviseletében. A verseny új helyszínei között szerepel a dél-koreai Szöul és az indonéziai Jakarta is. Az ABB globális vezetővé vált az elektromos autók DC gyorstöltő rendszereinek piacán, eddig több mint 13 000 DC gyorstöltőt értékesített több mint 80 országban világszerte.

Balról jobbra: Andre Lotterer (pilóta), Simona de Silvestro (teszt- és tartalék pilóta, ABB nagykövet), Neel Jani (pilóta)

A németországi Stuttgart-Zuffenhausen központú Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG az exkluzív sportautók világszinten vezető gyártója. 2018-ban a cég több, mint 256 000 új járművet értékesített ügyfeleinek, 25,8 milliárd eurós árbevétellel. A cég működési eredménye 4,3 milliárd euró volt, amivel a Porsche a világ egyik legnyereségesebb autógyártója. A sportautó-szegmenst a Porsche alapozta meg több mint 50 éve, az ikonikus Porsche 911 modellel. Az első teljesen elektromos Porsche, a Taycan bevezetésével a cég a mobilitás új korszakába lépett. Saját gyári csapatával, a TAG Heuer Porsche Formula E csapattal benevezett az ABB FIA Formula E bajnokságra. A Porsche AG világszerte 70 leányvállalatával összesen több mint 34 000 alkalmazottat foglalkoztat.

ABB

Akár ez is tetszhet