- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az Airobotics 3,5 millió dolláros megrendelést kapott drónos áruszállításra

Az Ondas Holdings leányvállalatának drónrendszere teljesen automatizált, ipari minőségű és számos szolgáltatásra alkalmas, így a Sky Go áruszállító cég kapásból több célra szeretné használni. Az értékes megrendelést persze ahhoz a feltételhez kötötték, hogy az Airobotics képes-e a koncepciója megvalósítására – írja a The Robot Report.

A SkyGo székhelye az Egyesült Arab Emirátusokban található, és az állam területén, Abu-Dzabiban van rá engedélye, hogy légi úton, drónokkal végezzen áruszállítást. Erre a feladatra SkyGo JV néven közös vállalkozást alapítottak az Airobotics-szal, hogy végrehajtsák a légi drónszolgáltatások telepítését. A munkát az Airobotics városi dróninfrastruktúrájára, az ún. Optimus rendszerre bízzák, ami lényegében intelligens drónok hálózataként működik.

 „Az Airobotics-szal kötött szerződésünk lehetővé teszi számunkra, hogy az Optimus rendszer nagy teljesítményű, autonóm drónplatformja segítségével szolgáltatások széles skáláját vezessük be Abu-Dzabiban” – mondta Mohammed Al Dhaheri, a SkyGo vezérigazgatója. „A partnerség révén a SkyGo profitálhat az Airobotics csapatának műszaki szakértelméből, amit a mi innovatív üzleti modellünkkel és a helyismeretünkkel kombinálunk.” A vállalatok arra számítanak, hogy a következő néhány évben több mint 20 rendszert telepíthetnek Abu-Dzabi területén.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

 „Izgatottan várjuk, hogy a SkyGo látnoki vezetésével értékes drónszolgáltatásokat telepíthessünk az Abu-Dzabi városában lévő kritikus infrastruktúrák, logisztikai környezetek és kormányzati ügyfelek számára” – tette hozzá Meir Kliner, az Airobotics alapítója és vezérigazgatója. „Úgy véljük, hogy a Smart City drónszolgáltatások piacra lépési modellje a világ számos pontjára skálázva is megjelent, és sokféle intelligens városi adatmegoldást fog kínálni a városok területén.” Az Airobotics arra számít, hogy a SkyGo JV első kereskedelmi célú beüzemelése már 2023 első negyedévében megtörténik.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet