Az Apple programot indít az elektronikai ipar diverzitásának javítására

Az amerikai okoseszközgyártó a sokszínűség és az inkluzivitás jegyében támogatja a „Girls into Electronics” programot, amit az Egyesült Királyságban valósít meg, nőknek szóló, elektronikai iparra koncentráló oktatásokkal és különböző támogatásokkal. Az Apple hozzájárulása nemcsak anyagi jellegű, hiszen szakértelmet is biztosít a projekthez.

A Girls into Electronics célja, hogy inspirálja és támogassa az alulreprezentált nőket a nemek aránya szempontjából sok egyenlőtlenséggel bajlódó elektronikai szegmensben. A kihívások különösen hangsúlyosak a STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) területeken, így a UK Electronics Skills Foundation üdvözölte az Apple részvételét és támogatását, amit más vállalatok felé is ösztönző erőnek tart.

A program sikeresen támogathatja a lányokat az elektronikai ipar iránti érdeklődésre és bátoríthatja őket a részvételre. Az UKESF és az Apple a kezdeményezés hosszú távú hatásában bízva máris 12 brit egyetemre hirdetett meg egész napos eseményeket, amelyeket nyári egyetemi képzések formájában bonyolítanak le, idén júniusban és júliusban.

- Hirdetés -

Az alkalmakon a résztvevők vezető egyetemi oktatók és jelenlegi hallgatók előadásaira ülhetnek be, tanszéki túrát tehetnek, illetve interaktív eseményeket és ismeretterjesztő programokat látogathatnak meg. A bevezetés egy gyakorlati foglalkozás lesz, az ún. Grove kezdő készlet használatával. A látogatók megkapják és haza is vihetik majd az elektronikai oktatóeszközt.

Gábor János, Okosipar.hu

Akár ez is tetszhet