Az FIA a Hankookot választotta a Formula E jövőbeli abroncsbeszállítójának

A Nemzetközi Automobil Szövetség (Federation Internationale de l’Automobile, FIA) június 26-án hivatalosan is bejelentette, hogy az ABB FIA Formula E világbajnokság tenderén a Hankook Tire & Technologyt választották ki a versenysorozat Gen3 abroncsbeszállítójaként, amely döntést a FIA Motorsport Világtanácsa is jóváhagyta. Ennek köszönhetően a világ első és egyetlen elektromos autóverseny kategóriáját a Hankook látja el abroncsokkal – ez pedig a cég nemzetközi kampányaiban, illetve fenntarthatósággal és környezetvédelemmel kapcsolatos elkötelezettségeiben is fontos szerepet játszik majd.

A prémium abroncsgyártó Hankook lesz az ABB FIA Formula E világbajnokság jövőbeli abroncsbeszállítója és technológiai partnere. Az új, Hankook Gen3 abroncsokkal a világbajnokság versenyzői fenntartható módon előállított, kifejezetten hosszú élettartamú és energiatakarékos abroncsokon róhatják a köröket világszerte a városi pályákon.

„Világszerte minden kollégánkat büszkeséggel tölti el, hogy az FIA tenderén az  FIA Motorsport Világtanácsának jóváhagyásával a Hankookot választották ki az ABB FIA Formula E világbajnokság jövőbeni abroncs- és technológiai partnereként. A Formula E-hez hasonlóan a vállalatunk is a fenntartható növekedésért dolgozik, és izgatottan várjuk, hogy a Gen3 abroncspartnerként mi is részesei lehessünk ennek a kalandnak” – nyilatkozta Sooil Lee, a Hankook Tire & Technology elnöke és operatív igazgatója. „Lenyűgöző, ahogy az FIA és az ABB FIA Formula E világbajnokság felveszi a harcot a klímaváltozás és a légszennyezés hatásaival a városokban, és az elektromos járművek használatát ösztönzi ezzel a versenysorozattal, amely egy szélesebb, globális közönséggel ismerteti meg az elektromos járműveket.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A vezető elektromosautó-gyártók már eddig is a Hankook ev-abroncsait (ev: elektromos járművek) használják eredeti alkatrészként. A vállalat ezzel a lépéssel csatlakozik a Formula E törekvéséhez, hogy egy jobb, tisztább világot hozzanak létre jövőközpontú abroncstechnológia alkalmazásával, így nemcsak kifejezetten a versenysorozatra tervezett abroncsokkal, hanem technikai szakértelemmel is támogatják a futamokat. A Hankook innovatív technológiai megoldásokkal és a konnektivitás előnyeinek felhasználásával tervez kifejezetten a Formula E igényeire szabott abroncsokat, amelyek nedves és száraz körülmények között egyaránt helyt állnak akár több futamon is. Az abroncsok nagyon alacsony gördülési ellenállása szintén az elektromos járművek hatékonyságát fokozza. A természetes eredetű anyagok és a fenntartható forrásból származó gumi szintén a hosszútávú teljesítményt segíti elő.

A Hankook Tire & Technology már hosszú ideje elkötelezett a fenntartható és környezetbarát üzleti gyakorlatok alkalmazása, valamint a társadalmi felelősségvállalás mellett, amelyek előkelő helyen szerepelnek a vállalat üzleti stratégiái között is. A közelmúltban a Hankookot a legmagasabb, platina fokozattal ismerte el a vállalati társadalmi felelősségvállalást értékelő elismert intézet, az Ecovadis. Ezenfelül 2016 óta a cég folyamatosan szerepel a Dow Jones nagy hatású fenntarthatósági indexén (DJSI World) – jelenleg mindössze három abroncsgyártó szerepel rajta, és a Hankook az egyetlen ázsiai székhelyű járműalkatrész-gyártó vállalat a listán.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Hankook

- Hirdetés -