Az innováció otthona Pfrontenben

Folyamatintegráció, automatizálás, Digital Transformation (DX) és Green Transformation (GX): A DMG MORI a pfronteni Open House 2024 rendezvénysorozaton a Machining Transformation (MX) éra új innovatív megoldásaival ünnepli az év kezdetét.

2024. január 22. és február 2. között Pfronten immáron 29. alkalommal ad otthont a jövőorientált termelés legújabb technológiáinak. A nyílt nap alkalmából a DMG MORI legnagyobb európai telephelyét egy 4200 m²-es bemutatóteremmé alakítja át – amely 250 m²-rel több, mint a tavalyi kiállítótér –, ahol a szerszámgépgyártás úttörő megoldásait mutatja majd be. „Az innováció otthona” névre keresztelt eseményen a DMG MORI a fenntartható folyamatoptimalizálás legújabb és legmodernebb fejlesztéseit sorakoztatja fel, így több mint 45 high-tech géppel, több mint 15 automatizálási megoldással, valamint a félvezetőipar, a repülőgépipar és az orvostechnika vezető ágazataiban szerzett technológiai szakértelmével készül a vállalat a pfronteni eseményre. A kiállítás fénypontja a folyamatintegráció ékes példája, a DMF 400|11 világpremierje; valamint a moduláris palettakezelés innovatív megoldása, a PH Cell 500 bemutatója lesz. Szintén kiemelt figyelem hárul majd a CELOS X megoldásra is. A holisztikus digitális és adatalapú ökoszisztéma további lehetőségeket teremt a gyártási folyamatok optimalizálásában. A Lasertec bemutatóterem az additív gyártás hatékony termékeivel egészíti ki a technológiai kínálatot, míg az Akadémia terület betekintést nyújt a DMG MORI széleskörű oktatási és továbbképzési programjába.

MX – Machining Transformation: Fenntartható folyamatoptimalizálás a jövőbiztos gyártásért

- Hirdetés -

„Az innováció otthona a folyamatintegráció, az automatizálás, a Digital Transformation(DX) és a Green Transformation(GX) négy pillérére épül” – mondja Irene Bader, a DMG MORI COMPANY LIMITED igazgatósági tagja a közelgő pfronteni nyílt nap elöljárójában. „Ezek a pillérek képezik a Machining Transformation (MX) alapját, amellyel támogatjuk ügyfeleinket a jövőorientált gyártás felé vezető úton.” A DMG MORI célja a gyártási folyamatok hatékonyabbá és fenntarthatóbbá tétele, mellyel ügyfelei hosszú távon versenyképesek és sikeresek tudnak maradni globálisan is.

folyamatintegráció csökkenti a ciklus- és a beállítási időt a különböző technológiák egy munkaterületen történő egyesítésével. Pfrontenben a DMG MORI reprezentálja, hogyan lehet egyetlen berendezésen alkalmazni az esztergálást, marást, köszörülést és fogaskerék-gyártást, valamint a következetes minőségellenőrzés érdekében a folyamat közbeni mérések is bemutatásra kerülnek. A sorozatgyártás és kis szériák megmunkálásához elérhető termelékenységnövelő automatizált megoldások is felsorakoznak. A DMG MORI a Digital Transformation(DX) megoldásait is bemutatja, melyek további támogatást nyújtanak a folyamatoptimalizáláshoz – a rendeléstervezéstől és programozástól a minőségellenőrzésig és a dokumentációig. Az erőforrások szűkössége és az éghajlatvédelmi célok tükrében a Machining Transformation (MX) negyedik pillére, a Green Transformation (GX) is helyet kap Pfrontenben. A több mint 30 százalékos energiatakarékossági intézkedések, az automatizálási megoldások utólagos felszerelése és a gépek felújítása új lehetőségeket teremt a termelékenység növelésére az erőforrások kímélése mellett.

Világpremier: DMF 400|11:A DMF sorozat új dimenziója

Az alapfejlesztésű DMF 200|8, DMF 300|8 és DMF 300|11 kiváló példái a DMG MORI innovatív kompetenciájának, ahogy az elmúlt években már többször is bebizonyosodott. Az úttörő mozgóoszlop-koncepció alapján a szerszámgépgyártó az Open House kertében mutatja be a sorozat legnagyobb modelljét, a DMF 400|11-et. A DMF 360|11 az elődmodellekhez képest a világpremieren a megnövelt X-tengely-elmozdulással és a 400 mm-rel és 150 mm-rel nagyobb Z-tengellyel mutatkozik be. A masszív felépítés az öntöttvas gépágynak, az X-tengelyben lévő három lineáris vezetőpályának, valamint a köszörült és hűtött golyósorsóknak köszönhető. Ez teszi a mozgóoszlopos gépet tökéletes társsá az igényes, nagyméretű alkatrészek megmunkálásához. A DMF 400|11 4000 x 1100 x 1050 mm-es elmozdulással számos lehetőséget kínál az univerzális megmunkáláshoz. Az opcionális, gyorsan beépíthető válaszfal a megmunkálási területet két különálló munkaterületre osztja, így az alkatrészek a megmunkálás során is beállíthatók. A moduláris rendszert egy FD forgóasztal egészíti ki a nagy pontosságot igénylő maró- és esztergálási műveletekhez, így a DMF 400|11 tökéletes a folyamatintegrációhoz és a Machining Transformation (MX) előmozdításához.

Elődjéhez képest a DMF 400|11 megnövelt munkaterülettel rendelkezik, amelynek mozgástere 4.000 x 1.100 x 1.050 mm.
Innováció: PH Cell 500: Moduláris palettakezelés akár 500 kg tömegig

A DMG MORI a házi kiállításon a PH Cell 500 modellel mutatja be a megmunkálás a Machining Transformation lehetőségeit. Ez az innováció a moduláris raklapkezelő rendszerek sorozatát egy kompakt modellel bővíti, amely akár 500 kg súlyig is használható. Kompatibilis a DMU 65, a DMU 75 monoBLOCK 2. generációjával és a DMU 65 H monoBLOCK-kal. Az állványmodulok konfigurációjától függően a PH Cell 500 akár 32 palettának is képes helyet biztosítani. A maximális munkadarabméret 500 x 500 x 750 mm. Az átvihető súly legfeljebb 500 kg. A sorozat többi modelljéhez hasonlóan a PH Cell 500 is ergonomikus és a Pallet Master szoftvernek köszönhetően könnyen kezelhető. A DMG MORI a palettakezelő rendszereinek következetes továbbfejlesztésével hangsúlyozza az automatizálás fontosságát, mint a Machining Transformation (MX) egyik szilárd pillérét. Az új palettaautomatizálás lehetővé teszi a kis tételek és egyedi alkatrészek rendkívül rugalmas, automatizált gyártását. Ennek oka a rendszer modularitása, amely biztosítja a személyre szabott konfigurációt.

A moduláris PH Cell 500 akár 32 palettának is helyet biztosít, amelyek mindegyike 400 x 400 mm méretű. A forgó beállítóállomás és az érintőképernyős vezérlés magas szintű ergonómiát és egyszerű kezelhetőséget biztosít.
Innováció: CELOS X: A jövőbiztos megoldás a gyártó vállalatok számára

Mintegy tíz évvel a világ első alkalmazás alapú gépvezérlésének bevezetése után a DMG MORI ismét forradalmasítja a gyártástechnológiát a CELOS X-szel. A cél a Machining Transformation (MX) megvalósítása és a Digital Transformation (DX) felé vezető út előkészítése a gyártó vállalatok és szolgáltatók számára. A legfejlettebb DX-technológiaként a CELOS X lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját gyártásuk jövőjét önrendelkezéssel és biztonságosan alakítsák. A CELOS X ökoszisztéma holisztikus megoldást kínál a gyártás digitális átalakításához és a vállalaton belüli vertikális integrációjukhoz. Magába foglalja a CELOS Xperience és a CELOS Xchange platformot is. E két elem kölcsönhatása átfogó és zökkenőmentes digitális élményt tesz lehetővé a felhasználók számára. A CELOS X nagy funkcionális sokszínűségével egyedülálló konzisztenciát kínál a DMG MORI összes vezérlési változatában. Függetlenül a szerszámgép natív NC-vezérlésétől, a CELOS X tartalma minden kínált vezérlésen szinte azonos mértékben elérhető.

A CELOS Xchange a CELOS X ökoszisztémán belül a CELOS Xperience alkalmazás- és adatkezelésének multifunkcionális irányítóközpontjaként működik. Felhőalapú adatszobaként a CELOS Xchange lehetővé teszi a gyártóműhely kétirányú integrációját a vállalati informatikába, valamint a jövőben a nyílt és biztonságos adatcserét a partnerekkel az ellátási láncok mentén és a globális értékteremtő hálózatokon belül. A CELOS Xperience időközben a CELOS X ökoszisztémán belül az összes CELOS Apps és szoftverrendszer digitális eszköztára. A rendelkezésre álló megoldások egyértelműen bizonyítják a CELOS X holisztikus ügyfél-többletértékét. Ez a lehetőségek széles skáláját nyitja meg, mivel valamennyi alkalmazás és munkafolyamat célja a gépkezelés egyszerűsítése, az orsóórák számának növelése és egyidejűleg az energiahatékonyság optimalizálása.

A CELOS X ökoszisztéma holisztikus megoldást kínál a Digital Transformationhöz (DX) a Machining Transformation (MX) részeként.
Bepillantás a gyártás jövőjébe

A Pfrontenben megrendezésre kerülő házi kiállítás innovatív gyártási megoldásai és a széleskörű kísérőprogram a szakmabelieknek holisztikus betekintést nyújt a gyártás jövőjébe. Irene Bader már nagyon várja az év eleji kéthetes rendezvényt: „A CELOS X egy fontos építőelem, amellyel a Digital Transformation (DX) pillérét tovább erősítjük. Ezzel jelentősen hozzájárulunk ügyfeleink versenyképességéhez, és tovább lendítjük előre a fenntartható termelést.”

DMG MORI