- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az íróasztalméretű modulokból álló robottal játékosan tanulható a robotprogramozás

Úgy néz ki, mint egy játék, de igaziként működik: Az OrangeApps GmbH nemrégen kezdte meg a rendszerösszetevőkből álló robot gyártását. Ugyan lényegesen kisebb mint a narancsszínű nagyobb testvérei, de valódi 6-tengelyesként viselkedik. Diákoknak és hallgatóknak pont megfelelő a gyakorláshoz.

Legyen szó iskoláról, egyetemről, szakképzésről vagy egyszerűen otthoni használatról: az OrangeApps új Education Robot rendszere alkalmas arra, hogy ipari csarnok nélkül lehessen megismerni a 6-tengelyes robotot és kezelését. A miniatűr robot 1.010 műanyag rendszerösszetevőkből, motorból és érzékelőkből áll és a megfelelő szoftverrel a KUKA valódi robotjaival (pl. KR QUANTEC vagy KR IONTEC) megegyező módon mozgatható és programozható.

Az Education Robot támogatja a programozói utánpótlást

Az OrangeApps a KUKA és más ipari ügyfelek számára a robotrendszerekhez tartozó egyedi szoftvermegoldásokat fejleszt – rendszerint olyanokat, amelyeket az ipari gyártásban is használnak. Az Education robotok programozásához tartozó szoftver a KUKA.OfficeLite-ból és az OrangeApps egyik alkalmazásából áll. Jó tudni: A KUKA speciális Education licenszeket kínál az iskoláknak és egyetemeknek. Az OrangeApps szándéka, hogy az oktatórobottal a programozói utánpótlásnak és a robotkezelőknek bepillantást nyújtson egy 6-tengelyű robot mechanikájába és elektronikájába.

A rendszerösszetevőkből áll robot elsősorban a képzéshez készült

Az íróasztal-méretű robot limitált darabszámban és három változatban elérhető: Az 1. készlet tartalmazza a szoftvert, a kábeleket, a szerelési útmutatót és rendszerösszetevők gyártója által biztosított, szükséges műszaki összetevők listáját. Aki az utóbbiakkal már rendelkezik, a készlettel azonnal munkához láthat. A 2. készlet tartalmazza a teljes csomagot valamennyi szükséges összetevővel és a szoftverrel együtt. A 3. készlet azoknak készült, akiknek nincs türelme, kedve vagy ideje arra, hogy maguk szereljék össze a robotot: Ebben az esetben a robot teljesen készre szerelve, szoftverrel együtt érkezik a házhoz.

Nincs szükség előzetes ismeretekre a robot összeszereléséhez

Daniel Schmidt, az OrangeApps ügyvezetője és az Education Robot System feltalálója biztosít arról, hogy „13-14 éves kortól a gyerekek egy kis ügyességgel már négy-öt óra alatt össze tudják szerelni a robotot.” És rengeteget dolgot tanulnak meg játékosan a kinematikáról, a hajtóművekről, a motorokról és egyéb mechatronikai komponensekről.

KUKA

Akár ez is tetszhet