Az önálló szekrények könnyebb kezelhetõséget biztosítanak

VX SE: Az új önálló szekrény a Rittaltól

A sorolható szekrényeket gyakran alkalmazzák önálló szekrényként, de nem mindig ez a legjobb megközelítés. A kifejezetten erre a megoldásra kifejlesztett szekrényeket, például a Rittal VX SE elõnyeit gyakran figyelmen kívül hagyják.

Ez a világ egyik legjobb megoldását jelenti félúton a Rittal AX kompakt házak és a VX25 szekrény portfólió között.

A VX SE jobb szállítási idõt, gyorsabb, egyszerûbb összeszerelést, nagyobb biztonságot és kompatibilitást kínál más Rittal rendszerekkel együtt.

- Hirdetés -

A VX SE termékcsalád tartalmaz egy 300 mm mély változatot is, amely szûk telepítési környezetben alkalmas lehet akár épületgépészeti elosztónak.

Ha a szerkényeket önálló megoldásként kívánják használni, akkor például a Rittal új VX SE jelentős előnyöket kínál a sorolható rendszerekhez képest. Az ipar számos területén és az épületgépészeti szolgáltatások területén is alkalmazható. Jellemző alkalmazási területe a kompakt gépek és berendezések, valamint azok áramelosztó és automatizálási elmeinek egyetlen házban történő elhelyezése.

Gyors: A kerettel és levehető oldallapokkal ellátott szekrényekkel ellentétben az önálló kivitelnek „minden egyben” kialakítású a burkolata, amely egyetlen darab acéllemezből vagy rozsdamentes acélból készül. Mivel az oldallapok és a tető hegesztve vannak, ezért kevesebb alkatrészre van szükség, a megrendelés és az összeszerelés sokkal könnyebb és gyorsabb. Az oldallapok, a tető és a keret direktben, fémesen kapcsolódnak egymáshoz, emiatt nincs szükség további földelésre a kerethez, ami időmegtakarítást eredményez.

Biztonságos: Az oldallapok, a tető és a keret között nincs illesztési rés, a szennyeződés és a por nem tud ott összegyűlni, ez fokozza a védettséget. A VX SE alapváltozata IP 55-ös védettséggel, IK 10 ütésvédelemmel, automatikus potenciál-kiegyenlítéssel, nagy szilárdsággal és stabilitással rendelkezik a kivételesen nagy torziós merevség, valamint 1,5 tonnás teherbírás által. A kihívást jelentő környezetekhez a Rittal önálló ház opcionálisan IP 66 és NEMA 4 / 4x védelemmel is rendelhető. A bevezető lemezbe integrált tömszelencék egyszerűsítik a kábelezést, az alkatrészekkel sűrűn telített szekrényekben is biztosítják, hogy a kábelezés előkészítő feladatai könnyen és ren- dezetten elvégezhetőek legyenek.

Egyszerû: Az 1800 mm szélességű VX SE önálló ház használata jelentős megtakarítási lehetőséget kínál a berendezésgyártóknak. Például helyettesítheti akár három 600mm széles szekrény sorolható kombinációját. Ekkor nincs szükség tömítésekre, soroló kiegészítőkre, szerelőlap kitöltésekre vagy több lábazatra, ezzel egyidejűleg biztosítható a megfelelő teherbírás az összeszere- lés és a telepítés során.

Kompatibilis: A VX25 kapcsolószekrény rendszer előnyeinek megtartása érdekében a belső alkatrészek telepítése szempontjából a Rittal új önálló házát VX25-kompatibilissé tette. A VX SE-re áttérő szekrénygyártóknak ezért nem kell jelentős módosításokat végrehajtaniuk a tervezés, az összeszerelés vagy az alkatrészek telepítése terén, minden változatlan marad. Mivel a VX SE szekrényben lévő alsó profil megegyezik a VX25 profiljával, az alap VX tartozékai, például kábelbevezető lemezek és kábelrögzítő sínek könnyedén áthelyezhetők és felszerelhetők. A belső alkatrészek VX-szintű kompatibilitását az adaptersínek teszik lehetővé.

Ezek megkönnyítik a telepítést, pl. VX25 mélységi tartók, sínrendszerek és részleges szerelőlapok beépítését a VX SE-be. Ennek eredményeként a VX SE bármilyen VX25 tartozékkal kombinálható. Következésképpen a szekrénygyártóknak nincs szükségük külön kiegészítőkre a belső alkatré- szek önálló házba történő beépítéséhez. Ehelyett egyszerűen használhatják a meglévő kompo- nenseket az új termékportfólióból.

Sokoldalú: Az épületgépészeti szolgáltatásokhoz (fűtés / hűtés / szellőzés) a Rittal 300 mm mély változatban is kínálja a VX SE-t. A termék előnyei magukban foglalják a belső alkatrészek telepíté- sének sokféle lehetőségét, az új, moduláris bevezetőlemez rendszernek köszönhetően rugalmas kábelezési lehetőségeket, valamint a gyors, ügyfélspecifikus módosítási lehetőségeket, például a kivágásokat.

A Rittal hisz az egyszerûség erejében.

A Rittal VX SE a modularitás, a kompatibilitás és az önálló megközelítés intelligens kombinációja olyan erősségekkel, amelyek lehetővé teszik a mérnökök számára a termelékenység növelését.

www.rittal.hu
rittal@rittal.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet