Az utólagos átalakítás garantálja a biztonságot és a hatékonyságot a belga energiaszolgáltató számára

Egy vezető belga energiaszolgáltató az ABB Electrification Service utólagos átalakítási („Retrofit”) megoldásával biztosítja és hosszabbítja meg öt kogenerációs erőművében (CHP) a kapcsolóberendezések biztonságos üzemidejét.

Az energiaellátás és -menedzsment, mobilitási megoldások, napelem-telepítés és energiatárolók, valamint eszközalapú energiaszolgáltatások területére szakosodott ENGIE modernizálni kívánta elektromos infrastruktúráját oly módon, hogy meglévő nagy karbon- és anyaglábnyomú berendezéseiből, például kapcsolóberendezések fémszekrényeiből, lemezeiből, gyűjtősíneiből a lehető legtöbb értéket nyerje ki.

Az ABB OneFit Retrofill Solution keretében a hagyományos és elöregedett megszakítókat a legmodernebb VD4G vákuummegszakítókra cserélték. A korszerűsítéssel az ENGIE működés szempontjából kritikus eszközei, például a generátorok és transzformátorok megóvhatók az esetleges rövidzárlatoktól a hibahelyek ezredmásodperceken belüli izolációjával, elkerülve a súlyos károkat és a hosszas üzemleállásokat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Nico Verroken, az ENGIE technológiai menedzsere így nyilatkozott: „Az ENGIE célja olyan hatékony és fenntartható energetikai megoldások biztosítása, amelyek segítik ügyfeleinket a zéró szén-dioxid-kibocsátásra való átállásban. Innovatív hő- és áramtermelő erőműveink a villamosenergia-termelés során keletkező hulladékhőt hasznosítják és a helyi infrastruktúra számára hasznosítható energiává alakítják át, folyamatos és biztonságos működésük tehát elengedhetetlen.”

„Az ABB által megvalósított utólagos átalakítás nemcsak kis karbonlábnyomú megoldást kínált számunkra, de a hosszú távon is garantáltan megbízható és biztonságos energiaellátás mellett minimálisra csökkentette az ellátási zavarokat is.”

A OneFit utólagos átalakítási szolgáltatás további előnye, hogy a korszerűsítés szakaszosan és lépcsőzetesen mehet végbe, ezáltal nemcsak a beruházási kiadások optimalizálhatók, hanem a munka rövid termelési szünetekben és a normál tervezett karbantartási állásidőn belül is elvégezhető.

Ben Verboven, az ABB Electrification Service értékesítési mérnöke hozzátette: „Műszaki szakértelmünk és az ENGIE-vel való szoros és átlátható együttműködés eredményeképp a vállalat szempontjából a leginkább testre szabott és költséghatékony megoldást dolgoztuk ki. Az üzemeltető személyzet számára a legmagasabb biztonsági színvonalat mind az öt telephelyen a kapcsolóberendezésen belüli extra megszakító tokozat és a zárt ajtós működési mód garantálja, amely minimalizálja a villamos balesetek.”

Az adapter készletből és standard kocsipályából álló OneFit plug-in technológia lehetővé teszi a modern megszakítók és kapcsolóberendezés-részek egyszerű és biztonságos csatlakoztatását a meglévő cellák széles skálájához, beleértve más gyártók paneljeit is.

Az ABB Electrification Service legújabb modernizációs programja az ENGIE számára kézzelfogható példa arra, hogy az eszközök élettartamának meghosszabbítását és a berendezések üzemeltetési költségeinek csökkentését célzó körforgásos megközelítés rövid és hosszú távú előnyökkel jár, miközben segíti az üzemeltetési mutatók javítását, a beruházások optimalizálását és a fenntartható hatékonyság új szintjének elérését.

ABB

- Hirdetés -

Akár ez is tetszhet